Pompoenfestijn in Asten

Van zaterdag 23 tot en met zondag 31 oktober vindt het Pompoenfestijn Asten plaats.

Pompoenfestijn Asten is een samenwerking tussen Museum Klok & Peel, Centrummanagement Asten, Midas Winkelcentrum, VVV Asten en Gemeente Asten om bezoekers aan Asten een geweldig leuke herfstvakantie te bezorgen.

Van maandag 25 tot en met zondag 31 oktober pendelt elke middag tussen 12.00 en 17.30 uur een gratis treintje op en neer tussen het centrum en Museum Klok & Peel. Dit treintje brengt je in 10 minuten van Asten centrum naar Museum Klok & Peel en andersom. De opstapplaats in het centrum is voor de trap van het gemeentehuis.   

Bij de opstaplocaties ligt een gratis speurtocht in de vorm van een letterjacht voor de kinderen klaar, deze letterjacht is tevens verkrijgbaar bij Museum Klok & Peel, VVV Asten, Midas Winkelcentrum en alle deelnemende winkels. Na het oplossen van de slogan op de letterjacht kun je je prijsje ophalen bij VVV Asten.

Ook wordt er een heuse selfiewedstrijd georganiseerd. Maak tijdens deze week een originele selfie met jouw persoonlijke beleving. Laat zien hoe leuk jij het Pompoenfestijn en de Pompoendagen vindt. Post jouw inzending op Instagram, voorzien van de tag #pompoenfestijnAsten en win een leuke prijs.

Cor van de Ven

Museum Klok & Peel houdt in de 30e editie van de Pompoendagen geweldige activiteiten voor ouders en kinderen: snijd je eigen Halloween-pompoen, beleef het nieuwe avontuur van Pompelientje Peelpompoen, laat je wegen op een pompoenwaag en nog veel meer. Ook zijn er dankzij sponsoring van de jubilerende PLUS Supermarkt alle ingrediënten voor een heerlijke pompoensoep te koop. En vanzelfsprekend zijn hier ook de kleurrijke creaties te zien met ruim 10.000 pompoenen. De Pompoendagen zijn van zaterdag 23 tot en met zondag 31 oktober te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur.

Cor van de Ven

Tijdens de herfstvakantie is het extra feestelijk bij Midas. Het winkelcentrum bestaat maar liefst 50 jaar. Bezoek de pop-up activiteiten locatie in het voormalige Rabopand. Hier worden van maandag tot en met zaterdag tussen 13.00 en 17.00 uur activiteiten georganiseerd en vind je de flyers van het Pompoenfestijn Asten.

Kom je kijken naar de Kindershow van Rolando of wil je graag een glittertattoo? Laat je schminken als een dino, maak een foto voor het green screen of kom knutselen op het knutselplein. Er is een tof programma gemaakt! Er wordt ook een vlogchallenge georganiseerd en daarbij maak je kans op een Go Pro. De activiteiten zijn gratis maar vol is vol. Albert Heijn deelt op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober pompoensoep uit en de verspakketten zullen daar in de aanbieding zijn.

Tijdens dit Pompoenfestijn kun je samen met je (groot)ouders ook een bezoekje brengen aan de horeca in Asten; zij serveren gratis Halloween-ranja voor alle kinderen bij iedere bestelling.

Zondag 31 oktober is alweer de laatste dag van dit Pompoenfestijn en dat wordt dit jaar afgesloten met een echte Halloween-optocht. Om 17.00 uur is het verzamelen buiten bij Museum Klok & Peel en daarna lopen alle kinderen in Halloween-outfits met lampionnen naar de Markt in Asten. En daar zal de prijsuitreiking plaatsvinden van de meest originele Halloween-outfit.

Je vindt de uitgebreide activiteiten op www.pompoenfestijnasten.nl