SIRIS.nl

Positieve eerste kennismaking voor Koen Meuffels

Na een lange winter wachten maakte motocoureur Koen Meuffels uit Someren van 28 tot 30 maart zijn eerste meters op het circuit van Cartagena in Spanje.

Gedurende deze drie dagen maakte Koen veel kilometers op een prachtige Yamaha R6, die technisch op en top geprepareerd was door MVR Racing. Koen vertelt zijn verhaal: ,,Omdat deze motor voor in de Supersport 600 klasse veel sneller is, heb ik voorafgaand hard getraind om enkele kilo’s aan te komen en sterker te worden. Als extra ga ik ook elke week bij Mart van Roij, de teameigenaar, fysiek trainen. Om geestelijk scherp te blijven train ik gedurende de winter enkele jongens van het Dutch Minimoto Team. Dit doen we op een minibike op diverse binnenkartbanen in Nederland. Met andere woorden, ik ben er klaar voor’’.

Koen vervolgt: ,,Tijdens de eerste dag zijn we begonnen met meters maken en zorgen dat alles vertrouwd voelt. In de basis hadden we al diverse zaken in de werkplaats aangepast. Je moet hier denken aan de stand van mijn rem en koppelingshendel, positie van het zitje en tank enschakelpookje. Hierdoor ging het wennen best snel en konden we, eerder dan gepland, iets meer met de setting en data gaan werken. Voor mij waren de dataman en monteur ook nieuw. Ik vind het belangrijk dat ze ook gaan aanvoelen hoe ik graag met de motor wil rijden. Er was in ieder geval een goeie klik. Tijdens de tweede dag hebben we wat meer met de vering gedaan. Op de laatste dag regende het en heb ik niet zoveel gereden maar het gevoel was prima. Op de foto heb ik mijn oude pak nog aan maar er komt natuurlijk nog een nieuwe combinatie die perfect bij elkaar past’’.

Er zijn nog enkele trainingen gepland voor de eerste race in het IDM van 6 tot 8 mei op de Lausitzring (Duitsland).

Alle informatie over de races kan je vinden op https://idm.de/termine-strecken/.