SIRIS.nl

Presentatie monument 100 jaar Heusden

Als blijvende herinnering aan het 100-jarig bestaan van Heusden in 2021 wil de overkoepelende stichting een monument plaatsen.

Op donderdag 16 februari vindt hiervoor de presentatie plaats in Hart van Heuze.

In 2021 bestond Heusden 100 jaar. Dit wilde het dorp groots vieren met alle inwoners, alleen bleek dat niet altijd mogelijk. Veel plannen en activiteiten zijn daardoor niet doorgegaan of zijn later georganiseerd.  

Gelukkig hebben de inwoners nog wel kunnen genieten van onder andere het feest rondom de 100-jarige kerk, de lichttafel in Hart van Heuze en verschillende activiteiten die door verenigingen georganiseerd zijn en nog georganiseerd zullen worden.

Het doel van de overkoepelende stichting 'Heusden 100 jaar' is zo toch nog bereikt: verbinding tussen inwoners en verenigingen onderling.

Eén van de laatste plannen die nog op de wensenlijst van de stichting staat, is het plaatsen van een monument ter markering van het eeuwfeest en als ankerpunt voor nog eens honderden jaren Heusden.

De werkgroep 'Lichtmonument' is samen met kunstenaar en Heusdenaar Theo van Dam aan de slag gegaan om de uitgangspunten van een dergelijk monument te vangen in een beeld.

Dit ontwerp en gewenste plaatsingslocatie aan het plein wordt gepresenteerd aan alle Heusdenaren op donderdag 16 februari om 20.00 uur in Hart van Heuze.