Prijsuitreiking 48e voortuinwedstrijd Groei & Bloei Asten-Someren

Op donderdag 28 oktober vond in De Beiaard in Asten de prijsuitreiking plaats van de 48e voortuinwedstrijd van Groei & Bloei Asten-Someren.

Eric Driessen

De avond begon met het uitreiken van de creativiteitsprijs. De creativiteitsprijs wordt uitgereikt aan een tuin of groenvoorstelling, die opvalt door originaliteit.

De creativiteitsprijs ging dit jaar naar J. Vinken uit Heusden. De keurmeesters oordeelden dat hij creatief is omgegaan met de inrichting van zijn tuin wat betreft opvang en afvoer van hemelwater. Het is vandaag de dag van belang bij een goede klimaatbeheersing dat je hemelwater in je eigen tuin gaat opvangen. Je vergroot hierdoor het waterbergend vermogen in je eigen omgeving.

Eric Driessen

Groenprijs

Hierna volgde de uitreiking van de Groenprijs door C. van Vroonhoven. Deze wordt toegekend aan personen of organisaties, die zich op vrijwillige basis inzetten voor het openbaar groen of de groenbeleving in het algemeen promoten. De groenprijs is uitgereikt aan Henk Boerekamp. Henk is een van de medeoprichters van de geweldig mooie buurttuin van de KBO Someren-Heide. Jong en oud kunnen hiervan gebruik maken. Het is niet alleen een mooie groente- en/of bloementuin, maar een buurttuin verbindt ook mensen en het is een plek om samen te komen.

Eric Driessen

Presentatie deelnemende voortuinen

Voorafgaand aan de prijsuitreiking werden alle beoordeelde tuinen door Twan van Tilburg in beeld gebracht middels een powerpointpresentatie en werden er tuintips meegegeven. Zo werd toegewerkt naar de bekendmaking van de winnaars in de categorie├źn: kleine, middelgrote en grote voortuinen.

Eric Driessen

Prijsuitreiking

Dit jaar waren er 61 deelnemers uit Asten en Someren. Het waren drukke tijden voor de keurmeesters die afgelopen seizoen iedere tuin drie keer beoordeelden. Dit aan de hand van de criteria: aanleg, onderhoud en algemene indruk.

Winnaars

De mooiste grote voortuin bleek van de familie R. Hoefnagels uit Ommel met 151 punten. R. Berkvens uit Ommel eindigde als tweede met 149 punten. Als derde eindigde A. Nijssen uit Someren met 146 punten.

In de categorie middelgrote tuinen won B. Hagelaar uit Asten met een score van 155,5 punten. De tweede prijs ging naar J. Kollee uit Someren met 147,5 punten. De derde plek was voor T. van Horne uit Asten met 144 punten.

H. van der Voort uit Asten won in de categorie kleine tuinen met 151 punten. De nummers twee en drie zijn A. van Helmond (145,5 punten) en B. Damen (144,5 punten), beiden uit Asten.

Eric Driessen

De avond werd afgesloten met een gratis loterij, waarbij iedere aanwezige met meerdere prijzen naar huis ging.