SIRIS.nl

Prijsuitreiking mooiste tuinen van Asten en Someren

De kerngroep van voortuinen van de vereniging Groei &  Bloei Asten-Someren heeft op donderdag 27 oktober in centrum De Beiaard in Asten bekend gemaakt welke tuinen de mooiste zijn.

De winnaars ontvingen op deze avond hun prijzen tijdens de 49e voortuinenwedstrijd.

Rob Fritsen

Vergroeningsvisie Asten

De avond werd ingeluid door wethouder John Bankers die een betoog hield over de toekomstige transitie van de natuurgebieden en parken (evenemententerrein, Burgemeester Ploegmakerspark) in Asten. Ook werd de kleine vergroeningsproject als burgerparticipatie 'Straatbeeldvergroening' uitgelegd. Na deze korte presentatie werden er ook vragen gesteld.

Aansluitend hieraan werd er een presentatie gegeven door Piet van de Laar en Twan van Tilburg over burgerparticipatie 'Loovevijvers' in Someren.

Rob Fritsen

Groenprijs

Hierna volgde de uitreiking van de Groenprijs door Famke Weerts, de interim-voorzitter van Groei & Bloei. Famke Weerts.

Deze prijs wordt toegekend aan personen of organisaties, die zich op vrijwillige basis inzetten voor het openbaar groen of de groenbeleving in het algemeen promoten. De groenprijs werd uitgereikt aan de Seniorenvereniging Maarheeze. Deze groep van negen personen heeft de tuin van voormalige lagere school aan de Stationstraat 52 in Maarheeze aangelegd en onderhouden.

Rob Fritsen

Presentatie deelnemende voortuinen

Voor de prijsuitreiking werden alle beoordeelde tuinen door Twan van Tilburg in beeld gebracht met een powerpointpresentatie en werden er tuintips gegeven.

Prijsuitreiking

Dit jaar telde de voortuinwedstrijd 61 deelnemers uit Asten en Someren.

De keurmeesters keurden in het afgelopen seizoen iedere tuin drie keer op de criteria aanleg, onderhoud en algemene indruk.

Rob Fritsen

Winnaars

De mooiste grote voortuin bleek van M. Gielen uit Someren-Eind met 154 punten. Als tweede eindigde R. Berkvens uit Ommel met 148,5 punten. D. Veugen uit Someren-Eind eindigde als derde met 147 punten.

In de categorie middelgrote tuinen won M. van den Boomen uit Asten met een score van 151 punten. De tweede prijs ging naar J. Kollee uit Someren met 146,5 punten. De derde plek was voor W. Maas uit Someren met 146 punten.

J. van de Ven uit Someren won in de categorie kleine tuinen met 147,5 punten. Als tweede eindigde M. Knoops uit Ommel met 144,5 punten als derde B. Damen uit Asten met 142,5 punten.

De avond wordt afgesloten met een gratis groenloterij, waardoor iedere aanwezige met meerdere prijzen naar huis konden gaan.

Rob Fritsen