Progressie Koen Meuffels zet door

De Somerense motorcoureur Koen Meuffels doet verslag van zijn laatst gereden wedstrijd in Oostenrijk.

,,Op woensdagmiddag ben ik relaxed meegereden met de vrachtwagen van MVR Racing naar de Red Bull Ring in Oostenrijk. Lekker ontspannen kwamen we donderdag op het circuit aan en hebben we de pitbox ingericht. Ik heb in het verleden hier al eens gereden maar afgelopen jaar is het circuit iets aangepast door een extra chicane. Leuk was het ook dat ons pap en mam er waren die terugkwamen van hun vakantie en zo dit race weekend even meepikte. Met hen ben ik zondagavond dan ook terug naar huis gereden.

Trainingen op vrijdag

In de eerste training had ik de snelheid goed te pakken en stond ik uiteindelijk op P6.  We werken aan de punten waar ik nog tijd laat liggen en dan gaat het maar om tienden van een seconde. En dat is in sector 2 van de 3. Dus we zullen aanpassingen moeten doen om daar sneller te zijn.  Voor de tweede training deden we enkel aanpassingen maar dit bracht helaas geen verbetering. Ik maakte ook nog een uitstapje in de grindbak maar kon hem rechtop houden en terug het circuit opsturen. Ik ben toen naar binnen gegaan en alles is teruggebouwd zoals het was in de eerste training. Ik kon de baan nog o,p maar op een paar seconden na kon ik geen hele ronde meer rijden om een tijd neer te zetten. Uiteindelijk kwam ik hiermee op P16. Soms moet je wat uitersten proberen om stappen vooruit te maken. 

1e kwalificatie: P14

Hier kan ik kort over zijn. Deze ging niet goed. De snelle tijd van vrijdag kon ik net niet halen. Telkens wanneer ik probeerde te pushen, liep de motor wijd of gleed ik alle kanten op. Toch wist ik er nog een redelijke ronde uit te halen maar tevreden ben ik niet. Ik zal alles op alles moeten zetten om in de tweede kwalificatie naar voren te komen. 

2e kwalificatie: P10

Bij het wegrijden had ik direct een beter gevoel en liep het aanzienlijk beter. Ik kon ronde na ronde mijn tijd verbeteren. In de allerlaatste ronde haalde ik nog 0,4s van mijn beste tijd af en hiermee kwam ik op P10 te staan. 

Warm-up: P6
Deze verliep prima. Het is maar 10 minuten rijden maar als deze goed loopt neem je dat gevoel toch mee naar de wedstrijden.

Race 1: P8

Mijn start was heel goed en ik pakte direct een plaats. Mijn doel is met de zes/zeven koplopers meerijden. Maar helaas zijn er een paar meer met dit doel en is er in de eerste ronden een gevecht om deze aansluitende positie. Hierdoor verloren we dus ook de aansluiting en zat ik er net niet bij. Toch leer ik hiervan, maar ik wil zien waar de koplopers die paar tienden van seconden pakken ten opzichte van mij. Met een verbetering van mijn snelste tijd in de laatste ronde kwam ik als 8e over de finish. Heel belangrijk was ook dat ik de koplopers nog steeds voor me zag rijden.

Race 2: P8

Voorafgaand aan de race regende het en was het nog even niet duidelijk of dit bij ons ook zou zijn. Maar de lucht klaarde op en we konden toch op een droge baan vertrekken. In de eerste ronde pakte ik direct twee plaatsen en kwam als 8e door. Zo, en nu doorpakken naar de koplopers. Dit verliep niet zo goed en ik viel terug naar P12. Net toen ik mijn opmars naar voren aan het maken was werd er na 6 ronden met de rode vlag gezwaaid, waardoor we binnen moesten komen. Er zou een herstart zijn over 6 ronden maar ik moest wel starten vanaf de laatste doorkomst, dus als 12e. Na de herstart kon ik ronde na ronde enkele plaatsen goedmaken maar het ging niet vanzelf. In de laatste ronde moest ik mijn plaats nog goed verdedigen en kwam ik als 8e over de finish.

Al met al verbeteren we telkens weer en zien we de achterstand met de koplopers behoorlijk teruglopen. We hebben nog één raceweekend en dat is van 23-25 september op de Hockenheim Ring in Duitsland''.

Foto Dino Eisele