Protestactie 'Laat ons niet in de kou staan' bij ’t Weverke

Op dinsdag 11 januari hield Ans Jacobs van ’t Weverke in Someren tussen 11.00 en 12.00 uur een ludieke actie om aandacht te vragen voor de moeilijke situatie waarin winkeliers en andere ondernemers verkeren door de huidige coronamaatregelen.

Eric Driessen

De actie had de naam ‘Laat ons niet in de kou staan’.

Klanten en voorbijgangers kregen een kop warme chocomel (al dan niet met een toef slagroom) aangeboden door medewerkers van zorgboerderij Wouterbergen in Someren-Heide.

Eric Driessen

Burgemeester Dilia Blok en wethouder Louis Swinkels kwamen de actievoerders een hart onder de riem steken.

Eric Driessen

Ans Jacobs richtte zich met deze actie tot premier Rutte en zijn nieuwe kabinet.

Op haar Facebook schrijft Ans: ,,Beste Mark Rutte en team, van harte gefeliciteerd met uw vierde termijn. Wij willen ook graag nog een groot aantal termijnen met onze winkel doorgaan, evenals duizenden grote en kleine winkels in ons land. Vanuit een gesloten winkel is het moeilijk verkopen helaas; en het is bewezen dat de besmettingen niet in de winkels plaatsvinden. Daarom vragen wij u vriendelijk om ons allemaal toestemming te geven om op een verantwoorde manier weer open te kunnen gaan. Beste Mark en team: Laten jullie ons niet langer in de kou staan? We moeten het toch samen doen? Mogen wij dan samen weer open?’’

Eric Driessen

Op SIRIS-tv, siris.nl en SIRIS-Facebook is onderstaand filmpje te zien.