Publiek stil na Somerense première Wending

Het bleef even muisstil na de film Wending in De Ruchte in Someren, nadat de namen van de vele lokale acteurs over het scherm begonnen te rollen.

Toen het publiek de tijd had genomen om de nodige emoties te verwerken, volgde een daverend applaus. Wending is op vrijdagavond 25 september en op zaterdagmiddag en zaterdagavond 26 september nog te zien in De Ruchte.

De film laat zien hoe ingewikkeld pesten tegenwoordig geworden is. In de film komen veel perspectieven aan bod: de pester, de gepeste, de ouders, de docenten en zélfs de anti-pestcoördinator. Het doel van de film is confronteren en toch ook wel verwarren, want wie is uiteindelijk slachtoffer en wie is dader? En wiens verantwoordelijkheid is het om iets aan het probleem te doen?

Het verhaal van de film gaat over Max en Floor. Zij zitten met elkaar in een klas op een school waar veel gebeurt. Floor wordt in het nieuwe schooljaar steeds meer het slachtoffer van pesterijen en Max lijkt hier ook een rol in te hebben. De twee ontwikkelen een bijzondere band die er uiteindelijk toe leidt dat hun levens flinke wendingen krijgen.

Tijdens de première was er vooral aandacht voor het verhaal van de jongeren die mee deden aan de film. Heeft deelname aan de film hun blik op pesten veranderd? De meeste hoofdrolspelers gaven wel aan dat ze zich vaker in de schoenen van anderen zijn gaan verplaatsen. Ook wordt er vaker een praatje gemaakt met iemand in de klas die vaak alleen zit.

De film is nog drie keer te bewonderen in de Ruchte. Er is nog een vertoning op vrijdagavond 20.00 uur, zaterdagmiddag om 14.30 uur en zaterdagavond om 20.00 uur.

Kaarten voor de vertoningen in Someren zijn te koop via De Ruchte op www.deruchte.nl.