SIRIS.nl

Reactie Leefbaar Someren op coalitievoorstel Gemeenschapslijst en LSH

De fractie van Leefbaar Someren reageert op het coalitievoorstel van Gemeenschapslijst en LSH in een brief aan de gemeenteraad van Someren.

De tekst van de brief:

Geachte  raadsleden van de gemeente Someren,

Met verbazing en afschuw heeft de fractie van Leefbaar Someren de gedragingen van de Gemeenschapslijst aangezien.

Met unanieme instemming (ook van Gemeenschapslijst en LSH ) is voor de verkiezingen besloten dat we na de verkiezingen zouden gaan werken met een informateur.

Dit is ook gebeurd en deze man heeft zijn werk wat ons betreft prima gedaan waarvoor onze dank.

De informateur heeft met alle partijen meerdere gesprekken gevoerd en is tot een juiste conclusie gekomen die recht doet aan de uitslag van de verkiezingen, namelijk eerst de mogelijkheid onderzoeken om tot overeenstemming te komen tussen de drie grootste partijen Gemeenschapslijst, CDA en Wij zijn Someren-VVD om al dan niet met een extra partij aan de slag te gaan.

De fractie van Leefbaar Someren was erg teleurgesteld toen de Gemeenschapslijst mededeelde dat deze hier niet aan mee gaat werken en haar eigen pad kiest.

Een directe schoffering van de informateur en de Somerense kiezers.  De Gemeenschapslijst wil nu samen met LSH (met 2 zetels, CDA heeft er 4) verder formeren en zelf bepalen met wie ze willen samenwerken. Zeer ondemocratisch wat ons betreft.

De belangen en wensen van onze inwoners staan bij deze twee partijen dus duidelijk niet op de eerste plaats.

Eigenbelang, machtslust en haantjesgedrag van de Gemeenschapslijst en LSH voeren de boventoon. Onze fractie vindt dat niet kunnen in een beschaafde samenleving dus accepteren wij dit niet.

Het gaat duidelijk niet zoals we het met elkaar hebben afgesproken en willen. Tevens is het niet de eerste keer dat de Gemeenschapslijst ongewenst gedrag vertoont tijdens de coalitievorming (in 2014).

De fractie van Leefbaar Someren maakt, zoals de kaarten nu liggen, onder geen enkele voorwaarde afspraken en gaat ook geen samenwerking aan met de Gemeenschapslijst en LSH.

Wij verlagen ons niet tot dit niveau en keuren hun handelswijze in dezen volledig af. Het wordt op deze manier vrezen voor de toekomst. Wij zijn hier wars van en werken hier dus niet aan mee.

Dit is onze visie op deze gang van zaken.

De fractie Leefbaar Someren, 

Arnold Verhofstad

Rien van Dinther

Peter-Merlijn Schols ( nog te beëdigen commissielid)