Registreer uw camera voor de politie

De politie in Asten ziet een toename van het aantal buitencamera’s die door inwoners van de gemeente Asten worden geplaatst.

Naast onder andere een preventieve werking op criminaliteit en een verhoging van het veiligheidsgevoel, verhoogt een camera ook de pakkans van een crimineel. Een camera verzamelt namelijk bewijsmateriaal. Daarom ziet de politie graag dat deze camera’s ook worden aangemeld via Camera in Beeld. 

Camera in Beeld is een politiesysteem dat buitencamera’s op een kaart laat zien. Dat kunnen camera’s bij overheden en winkels zijn, maar ook bij woonhuizen. Zo weet de politie bij bijvoorbeeld een inbraak waar er camerabewaking is. De politie kan zodoende via Camera in Beeld beelden van de dader verzamelen. Zo assisteer je de politie met het oplossen van een misdaad, en worden gestolen eigendommen mogelijk sneller teruggevonden dan verwacht. Iedereen kan deelnemen aan het systeem. Op de website van de politie vindt u het online aanmeldformulier waar u uw camera(‘s) kunt registreren. 

Alleen de politie heeft inzage in Camera in Beeld. Zij zien alleen waar de camera’s hangen en kunnen deze niet op afstand uitlezen. Wanneer zij zien dat er camera’s in de buurt van een incident zijn geregistreerd, vragen zij de eigenaar om de beelden. Niemand anders dan de politie kan de door u vermelde informatie over camera’s inzien.

Meer informatie vindt u op de website van de politie. Ook worden hier de voorwaarden vermeld voor het inzetten van een camera om uw eigendommen te beveiligen.