Rock D Opera terug op Asten kermis

De legendarische feestband Rock D Opera gaat op maandagavond 11 juli weer knallen tijdens Asten kermis.

De band treedt op bij Markt 8.

Het wordt een reünieoptreden nadat de band alweer tien jaar geleden is gestopt.

De bandleden hebben keihard gerepeteerd.

Ze brengen tijdens het optreden een mix van rock, opera, disco en de nodige guilty pleasures- en feelgoodnummers.

Een stukje historie:

Wie kent ze nog, de Night of the Proms, Where Pop meets Classic. Een fenomeen dat in grote zalen zorgde voor grote opkomst van muziekliefhebbers.

Zo’n 25 jaar geleden werden de eerste Promsconcerten ook lokaal georganiseerd. In de gemeente Asten door harmonie St. Cecilia. Voor muzikale ondersteuning werden toen muzikanten,  zangers en zangeressen gevraagd om een bijdrage te leveren. De muzikanten vooral als ondersteuning vanuit een combo, de solisten uiteraard voor rock en klassieke nummers.

Tijdens het repeteren en na de concerten ontstond er een klik tussen een elftal muzikanten die het idee kregen om vanuit een bandidee Promsconcerten te blijven geven. Zo is 22 jaar geleden Rock D Opera ontstaan. In een kleine bezetting begonnen zij met het bestormen van de podia in onze regio. De unieke combinatie van rock- en operazang zorgde er meteen voor dat Rock D Opera zich kon onderscheiden van andere bands: nummers die lastig te vertolken zijn, werden zonder moeite gespeeld. Te denken valt aan nummers zoals Amigos Par A Siempre, Barcelona, Bohemian Rhapsody, Let Me Entertain you en zelfs Worn Down Piano.

De eerste grote concerten kwamen onder andere op de kermismaandagavonden op Asten Kermis. Zeker vijf jaar op rij was deze avond de avond voor zeker ruim 2.000 bezoekers die kwamen genieten van geweldige optredens. Nog grotere publieksaantalle waren er tijdens de Kasteeltuinconcerten of tijdens deelname aan de Clash of the Coverbands.

Twaalf jaar lang heeft de band in de zo goed als dezelfde bezetting met elkaar gespeeld en is er uiteraard ook een hechte vriendengroep ontstaan. Waar anderen op stap gingen, was dit voor de bandleden een andere manier van ‘uitgaan’. Op het podium genieten, uiteraard met een voor- en een goede nadronk.

In juni 2012 werd het laatste optreden gegeven in gemeenschapshuis De Klepel in Asten. De redenen om te stoppen waren divers. Twaalf jaar in min of meer dezelfde bezetting spelen is voor de gemiddelde band natuurlijk wel al heel erg lang.

De behoefte om weer te gaan spelen met elkaar werd vorig jaar weer voor het eerst besproken. De snaren waren wat roestig, de stembanden wat schor, de bierbuikjes wat dikker en toch vonden ze het een leuk idee om te kijken of ze maximaal drie reünieoptredens kunnen gaan doen. En zo komt het dat ze op maandag 11 juli staan waar ze ooit zijn begonnen: op maandagavond op Asten kermis.