Rotonde N279-Meijelseweg-Buizerdweg officieel geopend

Op vrijdag 2 september werd de rotonde op de N279 ter hoogte van de Buizerdweg en de Meijelseweg in Heusden officieel geopend.

Gedeputeerde Suzanne Otters-Bruijnen van de Provincie Noord-Brabant, wethouder John Bankers en Roelant Veldboer, directeur van aannemer Dura Vermeer Infra regio Zuid-Oost, verrichtten de openingshandeling met het verzetten van het laatste hek.

Rob Fritsen

De provincie startte begin dit jaar met de renovatie van de provinciale weg van het knooppunt N279-A67 tot aan de Limburgse grens. Het wegdek werd deels vernieuwd en faunapassages werden aangebracht.

Bij deze renovatiewerkzaamheden werd ook de nieuwe rotonde aangelegd.

Nu ligt er nog een breed kruispunt met middenberm bij de oversteek van de Meijelseweg naar de Buizerdweg.

De rotonde zorgt voor een verkeersveiligere situatie.

De provincie was verantwoordelijk voor de uitvoering van de werkzaamheden. De gemeente Asten betaalt mee aan de aanleg van de rotonde en aan het herstel van de parallelweg.

Rob Fritsen

Wethouder John Bankers is blij met de rotonde: ,,De grote en onveilige kruising is verleden tijd. Dat is goed nieuws voor alle verkeersgebruikers en zeker voor het vele recreatieve fietsverkeer rondom de Peel. Speciaal woord van dank ook aan mijn voorganger Theo Martens die hier vroegtijdig en lang voor heeft gepleit bij de provincie. Zonder zijn initiatief was deze verbetering er niet gekomen.’’

Rob Fritsen