Samen Bewegen voor senioren

Bewegen en fit blijven is belangrijk. Niet alleen belangrijk voor je lijf, ook voor je geest.

Samen bewegen is ook gewoon leuk en gezellig. Het helpt bij je hoofd leegmaken.

Onis welzijn biedt verschillende vormen van bewegen voor senioren in de gemeenten Asten en Someren.

Gymnastiek, dans en stoelyoga

Een topconditie is niet nodig en ook geen doel. Het uitgangspunt is dat iedereen mee kan doen. ,,Daarbij houden we rekening met ieders mogelijkheden en beperkingen”, vertelt Lotte Groothusen, coördinator Sport & Bewegen bij Onis Welzijn. ,,Onder begeleiding van gediplomeerde beweegdocenten stemmen we de programma’s op de mogelijkheden af”.

Ontmoetingen

Naast bewegen gaat het ook om het ontmoeten van elkaar. Lotte vertelt: ,,Er is ruimte voor een gesprek en er ontstaan ook vriendschappen. Na afloop van iedere les dringen we samen een kop koffie of thee. Ook dat is de toegevoegde waarde van Samen Bewegen”.

Nieuw seizoen na vakantie

De lessen starten weer na de zomervakantie, in de week van 5 september. Dan komen alle groepen weer in beweging, letterlijk en figuurlijk.

Er zijn verschillende lessen in elk dorp, ook in de kerkdorpen.

- Dans (linedance, volks- en gezelschapsdans): houdt niet alleen het lichaam, maar ook de hersenen gezond. Bij linedance danst iedereen alleen, dus zonder danspartner. Bij andere dansvormen dans je in een kring met wisselende partners. Een vaste danspartner is dus niet nodig.

- Gymnastiek: de oefeningen in de afwisselende lessen zijn gericht op lenigheid, spierkracht, evenwicht, conditie. De oefeningen zijn staand en/of zittend.

- Stoelyoga rustige oefeningen, die op en rond een stoel worden uitgevoerd. Stoelyoga is een fijne en veilige manier om te blijven bewegen tot op zeer hoge leeftijd.

Het volledige aanbod (lessen, tijden, locaties en kosten) staat op de agenda van de website van Onis Welzijn.

Voor vragen en meer informatie: Corné Smulders: tel. 0493-441250 of  e-mail c.smulders@oniswelzijn.nl.