Sara Sonnemans naar opleidingsploeg veldrijders

Sara Sonnemans maakt met ingang van 1 januari 2023 deel uit van het veldritteam ZZPR.nl-Parkhotel-Orange Babies Cycling Team.

De 16-jarige renster uit Someren is lid van RTC Buitenlust en zal vanaf januari haar veldritten rijden voor de ploeg van voormalig veldritkampioen Frank Groenendaal.

Sara behaalde op zaterdag 3 december bij de junior-vrouwen nog een prachtige tweede plaats in de Scheldecross in Antwerpen. Eerder dit seizoen reed ze ook al top-10 klasseringen in de Beekse Bergen en de Belgische Druivencross in Overijse.

Ook werd zij door bondscoach Gerben de Knegt geselecteerd voor de Wereldbekerwedstrijd in Maasmechelen en het Europees kampioenschap in Namen.

Met de komst van Sara wordt de doelstelling van het team voortgezet om talentvolle en gemotiveerde renners te ondersteunen in hun streven om zich mogelijk te ontwikkelen tot professionele topsporters. In de voorbije jaren gingen onder andere Inge van der Heijden, Puck Pieterse en Ryan Kamp haar voor.

Haar dorpsgenoot belofte Danny van Lierop maakt al vanaf 2019 deel uit van de opleidingsploeg. In het verleden kwamen meerdere veldrijders uit de gemeente Someren uit voor het team: broer en zus Douwe en Lana Verberne en de broers Luca en Noah Vreeswijk.

Foto: Johan Pieterse.