SIRIS.nl

Gids SIRIS-tv voor de komende week

De gids van SIRIS-tv van zaterdag 29 oktober tot en met vrijdag 4 november ziet er zo uit:

6.00, 8.00, 10.00, 12.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur:

Opening Pompoendagen 2022 in museumtuin Klok & Peel

Op zaterdag 22 oktober werden de Pompoendagen officieel geopend in de tuin van Museum Klok & Peel in Asten.

Huldiging jubilarissen bij ZijActief Asten

ZijActief Asten huldigde op donderdagavond 20 oktober enkele jubilarissen in centrum De Beiaard. De jubilarissen zijn Maria van Brussel-van Heugten (70 jaar lid) en Annie van Oosterhout-Berkvens (60 jaar lid). Het werd een feestelijke avond met toespraken en optredens.

Noodbrief van ZijActief Ommel

In Ommel werd afgelopen weken een noodbrief van ZijActief verstuurd naar alle bewoners. ZijActief Ommel dreigt namelijk te moeten stoppen bij gebrek aan nieuwe bestuursleden. Riny Smeets en Gerda van de Ven hopen op respons op de brief.

7.00, 9.00, 11.00, 14.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur:

Voetbalfamilie Van Brussel uit Lierop

Op zaterdag 9 juli was de feestavond van het 75-jarige SV Lierop. Een paar weken voor het jubileumfeest van de voetbalclub nam Harrie van Horik van SIRIS-tv een gesprek op met de voetbalfamilie Van Brussel.

Nieuwe gedenkplaat op Lambertuskerkhof

Op het Lambertuskerkhof in Someren ligt sinds kort een nieuwe gedenkplaat met daarop de namen van vijf pastoors en twee kapelaans. Frans Meeuws en Trudo Kuijpers vertellen waarom dat gebeurd is.

Helmond Sport Regio Tour op De Renkant

Als afsluiting op het 75-jarig jubileum van SV Lierop hield de voetbalclub op zaterdag 15 oktober een activiteit voor de hele jeugdafdeling. Mario Verlijsdonk, hoofdtrainer van NWC, verzorgde op sportpark De Renkant een clinic onder de naam Helmond Sport RegioTour.

Beste speculaasbakker bij bakker Van de Mortel

Bakker Van de Mortel in Asten en Someren is wederom Noord-Brabants kampioen ‘De beste speculaasbakker 2022’ geworden met twee soorten speculaas. Het begint voor Frank Driessen een normale zaak te worden.

Houdoe Buurtsuper Theo Bosch

Vanaf 1 oktober heeft Someren-Eind geen supermarkt meer. Buurtsuper Theo Bosch heeft de deuren gesloten en het is niet gelukt om een andere supermarkt naar Someren-Eind te krijgen.

13.00 uur en 16.00 uur:

Hubertusjacht van 2014 tot en met 2021

De Hubertusjacht gaat op zaterdag 5 november niet door. In dit uur ziet u beelden van de slipjacht door de Lieropse en Somerense bossen en velden in de jaren 2014 tot en met 2021.

15.00 en 17.00 uur:

Start aanleg vakantiepark Strabrechtse Vennen

Op dinsdag 18 oktober werd er officieel een start gemaakt met de aanleg van Vakantiepark de Strabrechtse Vennen aan de Provincialeweg in Someren. De graafwerkzaamheden waren al eerder begonnen.

Een veld vol bloemen

Lierop heeft sinds enige tijd een eigen Keukenhof. Richting het gehucht Moorsel ligt een veld vol kleurrijke bloemen.

50 jaar Heemkundekring De Vonder Asten-Someren

Heemkundekring De Vonder Asten-Someren viert op zondag 30 oktober het gouden jubileum. Daarom zendt SIRIS-tv twee filmpjes uit, samengesteld door de heemkundekring en dat zijn 'Someren in 1989' en 'Bevrijding van Asten WO II'.