Gids SIRIS-tv voor de komende week

De gids van SIRIS-tv van zaterdag 12 tot en met vrijdag 18 november ziet er zo uit:

6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur:

Pompoendagen Iconisch Asten

Van 22 tot en met 30 oktober werden in de tuin van Museum Klok & Peel in Asten de Pompoendagen gehouden. Het thema was Iconisch Asten. De Pompoendagen waren zoals vanouds heel succesvol. Het prachtige nazomerweer werkte zeker mee.

Boekpresentatie Donker Paradijs

Op vrijdag 4 november presenteerde schrijfster Ellen Klijnstra in Bibliotheek Asten haar eerste roman 'Donker Paradijs'. Dat deed Ellen voor familie, vrienden en andere belangstellenden.

Bram voert actie voor Nu Guts No Glory

In Asten loopt een jongetje het hele jaar door rond in de korte broek. Dat is Bram van Bree, die een kortebroekenactie houdt. Tot het einde van dit jaar.

Speculaasactie korfbalvereniging Klimop Asten

Op zaterdag 5 november kwamen de leden van korfbalvereniging Klimop weer bij de inwoners van Asten langs om speculaas te verkopen.

Vorderingen bouw nieuw gemeenschapshuis Asten

Rob Fritsen van SIRIS-tv maakte een filmpje over de vorderingen bij de bouw van het nieuwe gemeenschapshuis in Asten.

7.00, 9.00, 11.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur:

Landelijke natuurwerkdag bij de Kleine Aa

IVN Asten-Someren hield op zaterdag 5 november, samen met de gemeente Someren en Waterschap Aa en Maas, in het kader van Onweerstaanbaar Someren de landelijke natuurwerkdag. Die dag vond plaats langs het beekdal van de Kleine Aa aan de Dellerweg in Someren.

Hartenwensen in vervulling

Op het Wilhelminaplein in Someren waren vorig jaar rond de kerst ‘wensboompjes’ te vinden. Inwoners van Someren mochten een mooie kleine wens bedenken voor iemand waarvan ze vinden dat die wel iets extra’s verdiende. De meeste wensen zijn in vervulling gegaan. Samen met initiatiefneemster Marlies Verschaeren maakte SIRIS-tv een rondje langs enkele wensen.

Fietscontrole bij SV Someren

De commissie Normen en Waarden van SV Someren hield op maandag 31 oktober en dinsdag 1 november, in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland-afdeling Someren, de jaarlijkse fietscontrole. Voordat de trainingen op sportpark De Potacker begonnen, werden de fietsen van de spelers en speelsters gecontroleerd op de verlichting en reflectie.

Start van speelochtend in De Diamant

Op woensdag 2 november opende de nieuwe speelochtend in basisschool De Diamant aan de Avennelaan in Someren. Om de opening een feestelijk tintje te geven was er een muziekworkshop, verzorgd door Joke van Loon.

Informatiepunt digitale overheid in de bieb

Er zijn tegenwoordig steeds meer dingen van de overheid die je zelf online moet regelen. Het Informatiepunt Digitale Overheid in de bibliotheek staat voor je klaar bij vragen over de digitale overheid. Joyce Klumpers en Erik van Rinsum geven tekst en uitleg over dit informatiepunt in de bieb in Someren.

Afkoppelen in Lierop

In de Nationale Klimaatweek gebeurde er iets bijzonders in Lierop. Op donderdag 3 november werden bij de gymzaal in Lierop en Norlandia Kinderopvang de regenpijpen afgekoppeld. Dat deed de afkoppelcoach Falco Thijssen samen met afkoppelambassadeur Gerard Claassen en een aantal vrijwilligers.

12.00 en 16.00 uur:

Het Heusdens Emigrantenboek

Er komt weer een nieuw Heusdens boek uit, 'Het Heusdens Emigrantenboek’.Auteur Piet Snijders legt uit waarom dit boek er moest komen.

Onthulling logo PO-VO proeftuintjes en presentatie community Varendonck Asten

Op woensdag 9 november was er op het Varendonck College in Asten een bijeenkomst voor PO en VO. Het nieuw ontworpen Proeftuintjes Logo werd onthuld en de community gepresenteerd waar leerkrachten en docenten uit PO en VO elkaar makkelijk digitaal kunnen treffen. 

13.00 en 15.00 uur:

Jeugdwerk Jong Nederland Asten 75 jaar met heropening blokhut

Het jeugdwerk van Jong Nederland Asten bestaat 75 jaar. Daarnaast is de blokhut grondig gerenoveerd sinds de privatisering. Op zaterdag 5 november werd de blokhut feestelijk heropend door wethouder Janine Spoor.

Sint Maartenviering Jong Nederland Asten

Het Jeugdwerk van Jong Nederland Asten hield op vrijdag 4 november de lampionnenoptocht rondom Sint Maarten. Sint Maarten is de beschermheilige van Jong Nederland. De deelnemers verzamelden zich bij De Beiaard.

Eric Driessen

14.00 uur:

Zevende aflevering Kids Flits

Het Journaal op televisie vinden ze vaak maar saai en de nieuwsberichten erin zijn alleen maar interessant voor volwassenen.
Daarom maken kinderen van verschillende basisscholen in de gemeenten Deurne, Asten en Someren een eigen journaal onder de naam ‘Kids Flits’. Het tv-programma voor en door kinderen is een initiatief van Stichting Prodas, in samenwerking met DMG in Deurne en SIRIS Asten-Someren. Je kijkt naar de zevende aflevering van ‘Kids Flits’.

Open dag vernieuwde processiepark

Al zeven jaar ijvert een groep van 25 vrijwilligers voor de restauratie van het Processiepark Mariaoord in Ommel. Op zondag 30 oktober kon iedereen komen kijken hoe ver ze inmiddels zijn. Vrijwilligers waren aanwezig om belangstellenden rond te leiden in het park. Ad Verhoeven leidde Harrie van Horik van SIRIS-tv rond.

Inzegening grafsteen Lambertuskerkhof

Op het Lambertuskerkhof in Someren ligt een nieuwe grafsteen met daarop de namen van vijf vergeten pastoors en twee vergeten kapelaans. De inzegening van de grafsteen vond plaats op woensdag 2 november door pastoor Steijaert.

ERIC DRIESSEN

17.00 uur:

Boekpresentatie Verhalen uit vergetelheid

Op zondag 30 oktober werd in De Ruchte in Someren het boek 'Verhalen uit de vergetelheid' gepresenteerd ter gelegenheid van 50 jaar heemkundekring De Vonder Asten-Someren. Wim Daniëls verzorgde de presentatie.

Inzegening grafsteen Lambertuskerkhof