Gids SIRIS-tv voor de komende week

De gids van SIRIS-tv van zaterdag 19 tot en met vrijdag 25 november ziet er zo uit:

6.00, 8.00, 10.00, 12.00, 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur:

Intocht Sinterklaas in Asten

Sinterklaas was op zondag 13 november in Asten. In optocht trokken de Sint en zijn Pieten naar het gemeentehuis.

Boomfeestdag in Ommel in het Park van Vrede

De Projectgroep Renovatie Processiepark Ommel hield op woensdag 16 november, samen met de kinderen van OBS Kleurrijk, een boomplantdag op het park achter de kerk in Ommel.

Reünie Jonosh 50 jaar

Jongerencentrum Jonosh in Heusden vierde op 28, 29 en 30 oktober het vijftigjarig bestaansfeest. Op zondag 30 oktober was er een reünie waar veel oud-bezoekers op af kwamen.

Eric Driessen

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur:

Intocht Sinterklaas op Sluis 13

Sinterklaas was op zondag 13 november in Someren-Eind. De pakjesboot meerde aan op Sluis 13.

Intocht Sinterklaas in Someren

Sinterklaas en zijn Pieten waren op zondag 13 november ook in Someren. Naast de optocht waren er ook diverse activiteiten op en rondom het Wilhelminaplein.

Elfde van de Elfde Cantus

Op vrijdag de elfde van de elfde werd in Someren-Heide het carnavalsseizoen afgetrapt met een gigafeest voor de hele regio. Het Elfde van de Elfde-bal werd voor de vierde keer georganiseerd door carnavalsvereniging De Keijepaol en hofkapel De Bessembloazers en vond plaats in een feesttent op het evenemententerrein aan de Brink. Er werd om elf over elf in de ochtend gestart worden met een Elfde van de Elfde Cantus.

Kinderraad Mariaschool in gemeentehuis

Op maandag 26 september startte de Kinderraad van Prodas - en die bestond dit keer uit groep 8-leerlingen van de Mariaschool - met een onderzoek naar het vraagstuk 'Hoe kunnen we verspilling van voedsel verminderen?' Na een introductie van de vraagstelling bij opdrachtgever Wim Peters Kwekerijen gingen de kinderen een maand lang aan de slag met het thema voedselverspilling. Op maandag 7 november presenteerde de Kinderraad haar adviezen in de raadzaal van het gemeentehuis in Someren.

Feest 40 jaar Tegelhandel Loomans

Tegelhandel Loomans in Someren vierde op vrijdag 28 oktober het 40-jarig bestaan met een bijzonder feest. De feestzaal was omgebouwd in de stijl van de Duitse bierfesten.

Herfst op de Lieropse Heide

Het is herfst. De tijd die uitermate geschikt is om uit waaien of ... om foto's of een filmpje te maken. Mario Kuijpers uit Lierop deed dat laatste op de Lieropse Heide.

15e Herfstbockconcert Astens Mannenkoor

Het Astens Mannenkoor organiseert op zondag 20 november alweer voor de 15e keer het Herfstbockconcert in zaal Jan van Hoek. Het belooft weer een mooie happening te worden. Dat vertellen Karel van Eenbergen en Ad Hoefnagels.

14.00 uur:

Zevende aflevering Kids Flits

Het Journaal op televisie vinden ze vaak maar saai en de nieuwsberichten erin zijn alleen maar interessant voor volwassenen.
Daarom maken kinderen van verschillende basisscholen in de gemeenten Deurne, Asten en Someren een eigen journaal onder de naam ‘Kids Flits’. Het tv-programma voor en door kinderen is een initiatief van Stichting Prodas, in samenwerking met DMG in Deurne en SIRIS Asten-Someren. Je kijkt naar de zevende aflevering van ‘Kids Flits’.

Sociaal café in kantine NWC over mantelzorg

Op donderdag 17 november werd in de kantine van voetbalclub NWC, Beatrixlaan 42 in Asten het sociaal café gehouden. Het sociaal café had als thema 'Mantelzorg'.

17.00 uur:

Sociaal café in kantine NWC over mantelzorg

Intocht Sinterklaas in Asten

Intocht Sinterklaas op Sluis 13