Gids SIRIS-tv voor de komende week

De gids van SIRIS-tv van zaterdag 26 november tot en met vrijdag 2 december ziet er zo uit:

6.00, 8.00, 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur:

Rob Fritsen

Intocht Sinterklaas in Heusden

Sinterklaas en zijn Pieten brachten op zondag 20 november een bezoek aan Heusden.

Drie winnaars op de Dag van de Ondernemer

Op vrijdag 18 november was het de Dag van de Ondernemer. De dag waarop de inwoners van de gemeente Asten hun waardering lieten blijken voor de durf en het doorzettingsvermogen van de Astense ondernemers. De Astenaren mochten dit jaar stemmen op de ondernemer, die voor hen het verschil maakte. De drie ondernemers waarop het meest was gestemd, kregen op de Dag van de Ondernemer een persoonlijke felicitatie van burgemeester Anke van Extel en de wethouders Janine Spoor en Leon van de Moosdijk.

Dorpsvisie Heusden

Het Dorpsoverleg Heusden hield op donderdag 17 november de jaarvergadering in Hart van Heuze. Tijdens deze vergadering werd de Dorpsvisie gepresenteerd die het Dorpsoverleg met een aantal betrokkenen dorpsgenoten heeft opgesteld.  Deze visie draait rondom 'de Heusdenaar'.
Ruud Wijnen en André Verhoeven van het Dorpsoverleg Heusden geven tekst en uitleg.

Dorpsondersteuners op de weekmarkt in Asten

Suzan Pennings is de nieuwe dorpsondersteuner in Asten. Samen met haar collega’s Lydian van Grotel van Ommel en Arie van den Boomen van Heusden was Suzan op woensdagochtend 23 november aanwezig op de weekmarkt in Asten.

Vorderingen bouw Kindcentrum De Ontdekking

Het gaat vlot bij de bouw van Kindcentrum De Ontdekking in Asten.

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur:

Rob Fritsen

Reactie burgemeester Blok op brand op De Hoof

In groepsaccommodatie De Hoof in Someren is in de nacht van woensdag 23 op donderdag 24 november brand uitgebroken. De brandweer had het vuur snel onder controle. De brand bleef beperkt tot de ruimte waarin de brand is ontstaan. Vanaf maandag 28 november fungeert groepsaccommodatie De Hoof als crisisnoodopvang voor 450 asielzoekers. De brandweer en de politie denken aan brandstichting. En dat in Someren. Burgemeester Dilia Blok geeft een reactie.

Intocht Sinterklaas in Lierop

Sinterklaas en zijn Pieten waren op zondag 20 november in Lierop.

Drie beste ideeën

Op donderdag 17 november vond in Museum Klok & Peel in Asten de prijsuitreiking plaats van het scholenproject ‘Lang leve planeet Aarde’. De prijzen werd uitgereikt door Ernest de Groot van Waterschap Aa en Maas, wethouder John Bankers van Asten en Falco Thijssen, afkoppelcoach in de gemeente Someren.

Landing Chinook-helikopter in Someren Heide

Op dinsdag 22 november landde er in Someren-Heide een Chinook transporthelikopter van de Koninklijke Luchtmacht.

Actie voor Voedselbank bij de Jumbo

Toos Claessens uit Someren houdt ook dit jaar een actie voor de Voedselbank. De komende zaterdagen staat Toos in de Jumbo Supermarkt in Someren. Remco Bennenbroek van de Jumbo en Toos vertellen over wat de actie inhoudt.

Boom voor 10 jaar De Landing

De Landing in Someren bestond vorig jaar 10 jaar.  Ter gelegenheid van dit jubileum werd er op zaterdag 19 november voor het appartementencomplex De Vliebouter in Someren een boom geplant. De voorzitter van De Landing, Henk van de Weg, deed voor het planten van de boom een woordje.

Adviesraad Sociaal Domein Asten zoekt versterking

De Adviesraad Sociaal Domein Asten is op zoek naar versterking. Cara Leenen, Marjan van Kemenade en Betsie van Mierlo vertellen wat de adviesraad precies doet.