Gids SIRIS-tv voor de komende week

De gids van SIRIS-tv van zaterdag 10 tot en met vrijdag 16 december ziet er zo uit:

Rob Fritsen

6.00, 8.00, 10.00, 12.00, 14.00, 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur:

Herfst in de gemeente Asten

De herfst was dit jaar een van de warmste en droogste ooit. U kunt gaan kijken hoe de mensen genoten in de gemeente Asten.

Laatste stukje asfalt fietspad Dijkstraat in Asten

Op maandag 5 december werd het laatste stukje fietspad aan de Dijkstraat in Asten geasfalteerd.

Kerstversieringen maken tijdens Mantel-uit-dag Asten

Op donderdag 8 december was er in Asten weer een Mantel-uit-dag. Tijdens een creatieve middag in centrum De Beiaard gingen mantelzorgers aan de slag te gaan met een leuke kerstversiering. 

Museum Klok & Peel weer kidsproof

Museum Klok & Peel in Asten heeft voor 2023 weer een Kidsproof-keurmerk in de wacht gesleept. Op maandag 5 december kwam wethouder Janine Spoor naar het museum om de medewerkers te feliciteren met hun keurmerk.

Asten Nu - Lokale inclusieagenda (met ondertiteling)

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de lokale inclusie-agenda. Wethouder Janine Spoor en ervaringsdeskundige Margaret Vlemmix vertellen over hoe de gemeente Asten omgaat met inclusie en wat er nog allemaal verbeterd kan worden.

Kerststerrenactie harmonie St. Cecilia Asten

Harmonie St. Cecilia uit Asten hield op dinsdag 6, woensdag 7 en donderdag 8 december de kerststerrenactie.  Leden van de harmonie gingen langs de Astense voordeuren.

Asten Nu - Echtscheidingsspreekuur in De Beiaard

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor het echtscheidingsspreekuur dat in centrum De Beiaard gehouden wordt. Wethouder Janine Spoor, advocaat en mediator Lise Proenings en Susan van Boxtel, gezins- en jongerencoach, vertellen over het belang van het echtscheidingsspreekuur.

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur:

Herfst in de gemeente Someren

De herfst was dit jaar een van de warmste en droogste ooit. U kunt gaan kijken hoe de mensen genoten in de gemeente Someren.

Elf jaar CV De Plak

Het waren twee stille jaren. Carnaval vieren zat er even niet in. Voor carnavalsvereniging De Plak uit Someren-Eind was stilzitten echter geen optie.  Zij waren ondertussen druk bezig met de plannen voor hun 11-jarig jubileum. Met een gigantische wagen in het vooruitzicht trappen ze op zaterdag 10 december het carnavalsseizoen af met een jubileumfeest.

Mooie kerstactie Wijnbar GIJS

Wijnbar GIJS in Someren heeft voor de deur een prachtig kersttafereel opgesteld. Voor de opstelling staat een brievenbus. En die staat er niet voor niets.

Hartenwensen in Someren

Het Wilhelminaplein in Someren wordt binnenkort weer in kerstsfeer gehuld. Behalve de grote kerstboom en de kerststal zijn er ook dit jaar speciale ‘wensboompjes’ in versierde hekken op het plein te vinden. Marlies Verschaeren is de initiatiefnemer van de actie Hartenwens.\

Asten Nu - Steeds meer laadpalen

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, dit keer aandacht voor de oplaadpalen voor publiek gebruik, die her en der in de gemeente te vinden zijn. Wethouder Leon van de Moosdijk, Maaike van Jole (beleidsmedewerker Duurzaamheid), Willemjan van Golstein Brouwers van Greenpoint Asten en Perry Wens van Greenpoint Van Kessel geven tekst en uitleg.