Gids SIRIS-tv voor de komende dagen

De gids van SIRIS-tv van zaterdag 14 tot en met vrijdag 20 januari ziet er zo uit:

Rob Fritsen

6.00, 8.00, 10.00, 12.00, 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur:

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Anke van Extel

Het college van B en W van de gemeente Asten hield op woensdag 11 januari de nieuwjaarsreceptie in Hart van Heuze in Heusden. Burgemeester Anke van Extel-van Katwijk hield er haar nieuwjaarstoespraak.

Nieuwe carnavalsprins en -prinses bij De Lisse in Asten

Op dinsdag 10 januari werd in zorgcentrum De Lisse in Asten de nieuwe carnavalsprins en -prinses gepresenteerd.

BAA Jaspercross in Asten

Atletiekvereniging ’t Jasper Sport hield op zondag 8 januari de B.A.A. Jaspercross in de Polderse bossen in Asten.

ZijActief Asten viert 92-jarig bestaansfeest

ZijActief Asten bestond op 6 januari 92 jaar. Het feest werd op maandag 9 januari gevierd. De leden werden op een gepaste ludieke manier ontvangen bij zaal Jan van Hoek. 

Eric Driessen

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur:

Nieuwjaarsreceptie gemeente Someren

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Someren hield op dinsdag 10 januari de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis.
Inwoners, vertegenwoordigers van verenigingen en organisaties kwamen burgemeester Dilia Blok en de wethouders Louis Swinkels, Koert Kusters en Willem van Doorn de hand drukken. Voordat de burgemeester haar nieuwjaarstoespraak hield, kreeg Janne Debeij uit Someren het woord. Janne, leerling van het Varendonck College in Asten, werd op woensdag 7 december in Amsterdam benoemd tot Jonge Denker des Vaderlands.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Dilia Blok

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Someren hield op dinsdag 10 januari de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. Burgemeester Dilia Blok hield er haar nieuwjaarstoespraak.

Hein van de Kerkhof 30e Zùmmerse Mens

Stichting Someren Natuurlijk maakte op dinsdag 10 januari de Zummerse Mens bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis van Someren. De dertigste Zummerse Mens werd Hein van de Kerkhof uit Someren-Heide.

Gemeentenieuws - EnergieHuis Slim Wonen

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, dit keer aandacht voor het EnergieHuis Slim Wonen. De gemeente Someren is aangesloten bij het EnergieHuis Slim Wonen. Bij het Energiehuis kan iedereen terecht voor gratis onafhankelijke en deskundige voorlichting over slim energie besparen.  Wethouder Willem van Doorn, coördinator van het EnergieHuis Slim Wonen Caspar Eras en energiecoach Jos van Velthoven uit Someren vertellen in deze uitzending voor wie het EnergieHuis bestemd is en wat het EnergieHuis voor jou kan betekenen.

Vrijwilligersmarkt in De Ruchte

De vrijwilligerscentrale van Onis Welzijn houdt op dinsdag 17 januari een vrijwilligersmarkt in De Ruchte in Someren.
Ria Kandelaars, coördinator van de vrijwilligerscentrale, vertelt hoe deze markt eruit komt te zien.

14.00 uur:

Negende aflevering Kids Flits

Het Journaal op televisie vinden ze vaak maar saai en de nieuwsberichten erin zijn alleen maar interessant voor volwassenen.  Daarom maken kinderen van verschillende basisscholen in de gemeenten Deurne, Asten en Someren een eigen journaal onder de naam ‘Kids Flits’. Het tv-programma voor en door kinderen is een initiatief van Stichting Prodas, in samenwerking met DMG in Deurne en SIRIS Asten-Someren. Je kijkt naar de negende aflevering van ‘Kids Flits’.

Presentatie Heartbeat van Pirke

Op donderdag 5 januari vond de release plaats van het nummer Heartbeat van Pirke in het cultuurcentrum in Deurne. 
Pirke (15) is geboren met een ernstige hartafwijking en heeft in zijn leven al een aantal open hartoperaties achter de rug. In april 2021 stond zijn wereld stil. Toen hij buiten childe met zijn vrienden kreeg hij een hartstilstand. Gelukkig heeft hij het overleefd, maar de gevolgen hebben fysiek en mentaal veel impact op hem. Zijn wereld is klein, maar hij heeft een uitlaatklep gevonden in zijn muziek. Daarin kan hij zijn emoties kwijt en kan hij zijn verhaal vertellen. De mannen van Neverglow - Joris de Corte uit Heusden en Frans Meulendijks uit Someren - hebben Pirke geheel belangeloos begeleid en Heartbeat geproduceerd, net als zangeres Ellis Kuijpers die voor de vocale ondersteuning van het nummer heeft gezorgd.

Prinsenbal KansPlus Asten-Someren-Deurne in soos Den Dissel in Asten

KansPlus Asten-Someren-Deurne hield op zondag 8 januari het Prinsenbal in soos Den Dissel in Asten.