Gids SIRIS-tv voor de komende dagen

De gids van SIRIS-tv van zaterdag 28 januari tot en met vrijdag 3 februari ziet er zo uit:

6.00, 8.00, 10.00, 12.00, 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur:

Theo in het zonnetje gezet

Theo van de Laar uit Asten werd op vrijdag 20 januari in het zonnetje gezet door een groepje buurtbewoners en ook door wethouder Janine Spoor. Gerard Stienen vertelde onderweg naar Theo waarom ze dat deden.

Start sloop basisschool Voordeldonk

Op Voordeldonk in Asten wordt een nieuw integraal kindcentrum gebouwd. Maar dan zal eerst de oude basisschool Voordeldonk voor het grootste deel gesloopt moeten worden. En dat gebeurt nu. Op woensdag 18 januari mochten de kinderen van Voordeldonk toekijken hoe hun school naar de grond ging.

Laatste beelden van basisschool Voordeldonk

Op dit moment zijn ze druk bezig met de slopen van basisschool Voordeldonk in Asten. Voordat de slopershamer de school helemaal plat ging gooien, maakte Harrie van Horik van SIRIS-tv nog snel wat beelden in de school. De laatste beelden van wat ooit basisschool Voordeldonk was.

Start Kinderraad-project ‘Veilig surfen op internet’

De Kinderraad van Prodas houdt zich de komende weken bezig met het project ‘Veilig surfen op internet’. Maandag 23 januari ging het project in opdracht van de politie van start in de Antoniusschool in Heusden. Op het Vorstermansplein stond de Mobiel Media Lab van de politie op de kinderen van groep 7 en 8 te wachten.

Ceremonie bij het beeldje 'een hortje Klot' in Asten

Voor het prinsenbal van CS De Klot in Asten vond er een korte ceremonie plaagts bij het beeldje 'een hortje Klot'. Het SIRIS-tv-team, dit keer bestaande uit Juul van de Velden en Rob Fritsen, was daar van de partij.

Bouwen aan het gemeenschapshuis

In het weekeinde van 4 en 5 maart wordt het nieuwe gemeenschapshuis 't Kwartier in de Kerkstraat in Asten feestelijk geopend. Rob Fritsen maakte diverse filmpje van de bouw van 't Kwartier.

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur:

1.700e Uitzending Rood Wit Blauw van Piet Berkers

Op maandag 23 januari draaide de 1.700e uitzending van het SIRIS-radioprogramma Rood Wit Blauw van Piet Berkers. Piet draait dit programma vanuit de studio van DitIsHelmond, omdat de SIRIS-radiostudio naar de Helmondse lokale omroep verhuisd is. Hij kreeg tijdens zijn uitzending bezoek van een paar mensen.

Eerste Hartenwens in Someren

Tijdens de kerstperiode was er weer een Hartenwens-actie in de gemeente Someren. Op woensdag 18 januari werd de eerste wens bekendgemaakt en uitgereikt Bij Guus in Someren. SIRIS-tv liep met Marlies Verschaeren van Stichting Hartenwens Someren mee naar binnen.

Les Truttes op Nirwana Tuinfeest

Na dit weekeinde komen er nog tien filmpjes in de uitzending. Totdat die gereed zijn, zendt SIRIS-tv opnames uit van de band Les Truttes op Nirwana Tuinfeest in Lierop. Ook dit jaar treedt deze band op tijdens dit festival.

14.00 uur:

Negende aflevering Kids Flits

Het Journaal op televisie vinden ze vaak maar saai en de nieuwsberichten erin zijn alleen maar interessant voor volwassenen.  Daarom maken kinderen van verschillende basisscholen in de gemeenten Deurne, Asten en Someren een eigen journaal onder de naam ‘Kids Flits’. Het tv-programma voor en door kinderen is een initiatief van Stichting Prodas, in samenwerking met DMG in Deurne en SIRIS Asten-Someren. Je kijkt naar de negende aflevering van ‘Kids Flits’.

Start Kinderraad-project ‘Veilig surfen op internet’ (voor toelichting zie boven).

Start sloop basisschool Voordeldonk

Laatste beelden van basisschool Voordeldonk