Gids SIRIS-tv voor de komende dagen

De gids van SIRIS-tv van vrijdag 10 tot en met vrijdag 17 maart ziet er zo uit:

Inge Verbeem

6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur:

Opening van 't Kwartier in Asten

In het weekeinde van 4 en 5 maart werd het nieuwe gemeenschapshuis 't Kwartier in de Kerkstraat in Asten feestelijk geopend. De officiële openingshandeling werd verricht door wethouder Janine Spoor onder grote publieke belangstelling.

Rondleiding in 't Kwartier in Asten

Op zaterdag 4 maart werd het nieuwe gemeenschapshuis 't Kwartier in Asten officieel geopend. Rob Fritsen van SIRIS-tv kreeg vlak voor de opening een rondleiding, verzorgd door Marieke Zantingh en Han van Bussel van de Exploitatiestichting.

Bouw van 't Kwartier

Op zaterdag 4 maart werd het nieuwe gemeenschapshuis ’t Kwartier in de Kerkstraat Asten officieel geopend. De bouw startte ruim een jaar geleden.

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur:

Multicultureel ontbijt tijdens Internationale Vrouwendag

De leden van ZijActief Asten, multiculturele en andere belangstellende dames uit Asten schoven op woensdag 8 maart tijdens de Internationale Vrouwendag samen aan tafel in het nieuwe gemeenschapshuis ’t Kwartier in Asten. Om 9.00 uur was er een multicultureel ontbijt.

Bijzondere spaarcampagne bij Jumbo Remco Bennenbroek

Vanaf woensdag 8 maart kunnen veertig verenigingen uit de gemeente Someren strijden om een pot van 10.000 euro. Jumbo-ondernemer Remco Bennenbroek stelt namelijk 10.000 euro beschikbaar tijdens de spaarcampagne Alle BEETJES helpen! Remco Bennenbroek legt uit wat de bedoeling is.

Waterschapsverkiezingen met kandidaat Gerard Claassen van Water Natuurlijk

Op woensdag 15 maart zijn de waterschapsverkiezingen. SIRIS-tv haalde kandidaat Gerard Claassen, nr. 7 van de waterschapspartij Water Natuurlijk, voor de camera en de microfoon.

Waterschapsverkiezingen met kandidaten Jolanda Nooijen en Bernard Buis van BBB

Op woensdag 15 maart zijn de waterschapsverkiezingen. SIRIS-tv haalde de kandidaten Jolanda Nooijen, nr. 1 van BBB, en Bernard Buis nr. 3 van BBB voor de camera.

Nog lang geen lente in Lierop

Op woensdag 8 maart viel er ook in Lierop de nodige sneeuw. Mario Kuijpers ging op pad met zijn camera en maakte een filmpje.

Optocht Karvanstal in Someren-Eind

Op zondag 5 maart, twee weken na carnaval, trok de optocht Karvanstal door de straten van Someren-Eind. Tijdens Karvanstal kwamen carnavalswagens uit Brabant en Limburg in één optocht bij elkaar om onderling te strijden om de titel 'dé kampioen van Zuid-Nederland'.

Rob Fritsen

12.00 en 17.00 uur:

Ondertekening Astens Manifest in het bijzijn van minister Bruins Slot

Op maandag 6 maart was minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties op werkbezoek in Asten. De minister bezocht de bijzondere raadsvergadering waarin het Astens Manifest door de raadsleden werd ondertekend.

Open dag melkrundveehouderij Aarts in Heusden

Op zaterdag 4 maart hield melkrundveehouderij VOF Aarts aan de Broekstraat in Heusden een open dag. Deze open dag stond in het teken van de nieuwe melkveestal, die gericht is op de toekomst. Het hing er met de benen buiten. 

Inge Verbeem

14.00 uur:

Elfde aflevering Kids Flits 

Opening van 't Kwartier in Asten (voor toelichting zie boven)

Rondleiding in 't Kwartier in Asten (voor toelichting zie boven)

nannie van hoof

16.00 uur:

Opening nieuwe vispassages bij Starkriet

Samen met de gemeenten Asten en Someren werkt waterschap Aa en Maas aan een klimaatbestendig en natuurvriendelijk Aa-dal Zuid. Afgelopen jaar hebben ze daarvoor flinke stappen gezet: graafmachines waren aan het werk bij de Aa, de Kleine Aa, de Beekerloop in Asten én de Slievense Loop (aanleg bassins) in Someren-Noord. De werkzaamheden zijn klaar en dat werd gevierd met een publieksmiddag op zondag 5 maart.

Optocht Karvanstal in Someren-Eind (voor toelichting zie boven)

Bouw van 't Kwartier (voor toelichting zie boven)