Gids SIRIS-tv voor de komende dagen

De gids van SIRIS-tv van vrijdag 24 tot en met vrijdag 31 maart ziet er zo uit:

6.00, 8.00, 10.00, 12.00, 16.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur:

Opening kunsttentoonstelling 'Dwalen' leerlingen Beeldende Vormgeving Varendonck College

Leerlingen havo 5 en vwo 6 van het Varendonck College, die het vak Beeldende Vormgeving volgen, hebben gewerkt aan de opdracht ‘Dwalen’. Op donderdag 23 maart vond de officiële opening van de tentoonstelling plaats in de Orangerie van Museum Klok en Peel in Asten. De tentoonstelling is tot en met zondag 26 maart te zien.

Boomfeestdag in Asten

Op woensdag 15 maart gingen basisschoolleerlingen uit Asten aan de slag in de Dennendijkse bossen tijdens de jaarlijkse boomplantdag.
Wethouder John Bankers heette de kinderen welkom.

Ruilevent Swap 'till you drop! in Varendonck College Asten

Op vrijdag 24 maart vond in het Varendonck College in Asten het ruilevent 'Swap 'till you drop!' plaats. Dit in het kader van het samenwerkingsproject met een school in Turkije. Het SIRIS-tv-team, dit keer bestaande uit Demi van Laanen en Rob Fritsen, maakte een impressie van dit event.

Glazen klok voor Museum Klok & Peel

Op vrijdag 17 maart werd de klokkencollectie in Museum Klok en Peel in Asten uitgebreid met een glazen klok. Die werd op die dag aan het museum geschonken door een delegatie uit Harrachov, één van de belangrijkste wintersportplaatsen in Tsjechië. De burgemeester van Harrachov Tomáš Vašíček overhandigde de klok aan burgemeester Anke van Extel-van Katwijk.

Bouw basisschool Voordeldonk Asten

De bouw van de nieuwbouw van basisschool Voordeldonk in Asten is van start gegaan. Rob Fritsen van SIRIS-tv volgt de bouw op de voet.

Asten Nu - Bestuursopdracht binnensportaccommodaties

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de binnensportaccommodaties in Asten. Op donderdag 23 maart stond de bestuursopdracht binnensport op de agenda van de commissie Burgers en Algemene Zaken en Control. Wethouder Janine Spoor vertelt daar meer over.

NLdoet op de Veluwse Hoeve

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds de vrijwilligersactie NLdoet. Op vrijdag 10 maart deed ook zorgboerderij Veluwse Hoeve in Heusden mee met NLdoet. Burgemeester Anke van Extel en wethoúder John Bankers staken hun handen uit de mouwen.

NLdoet in de Dijkstraat

Tijdens NLdoet op zaterdag 11 maart gingen vrijwilligers aan de slag met de uitvoering van het vergroten van de biodiversiteit aan de Dijkstraat in Asten. Dit deden ze door samen met bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius en SAS het gedeelte langs het fietspad te versterken. Ook wethouder John Bankers sloot zich bij deze club vrijwilligers aan.

NLdoet bij bijenhoudersvereniging St. Ambrosius

Leden van de Rotary en Soroptimistclub staken op zaterdag 11 maart hun handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Ze verrichten diverse werkzaamheden die er op die dag bij bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius allemaal te doen waren.

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 15.00, 17.00, 19.00, 21.00 en 23.00 uur:

Landelijke Opschoondag Jumbo Remco Bennenbroek

Op zaterdag 18 maart nam Jumbo Remco Bennenbroek in Someren deel aan de Landelijke Opschoondag. Een team van de Jumbo ruimde de omgeving van de supermarkt op.

Landelijke Opschoondag in Lierop

Op zaterdag 18 maart was het de Landelijke Opschoondag. Ook in Lierop gingen de zwerfvuilopruimers onder aanvoering van Gerard Claassen op pad.

Riek wil een parasol

RegioBank Leenen Advies in Someren bedacht een campagne waarbij iedereen in Someren zijn of haar wens voor de buurt door mocht geven.  Riek Haazen-Engelen, wonende in Eegelshoeve, was er als de kippen bij en stuurde de Regiobank een wens.

Landing Chinook-helikopter in Someren-Heide

Op dinsdagmiddag 14 maart landde er weer een Chinook-transporthelikopter van de Koninklijke Luchtmacht in een wei in het buitengebied van Someren-Heide.

Gemeentenieuws - Nieuw mobiliteitsplan

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor het Mobiliteitsplan. De gemeenteraad van Someren heeft onlangs het nieuwe mobiliteitsplan vastgesteld. In het mobiliteitsplan staat hoe we in de toekomst met het vervoer in brede zin om willen gaan en wat we moeten doen om dit te bereiken. Wethouder Louis Swinkels, wethouder Koert Kusters en Jeroen Winkelmolen van Royal Haskoning/DHV geven in deze uitzending een toelichting op het mobiliteitsplan en het bijbehorende uitvoeringsprogramma.

Optreden Pietje in zorgcentrum De Lisse in Asten

Pietje de Boer uit Someren trad op woensdag 22 maart op in zorgcentrum De Lisse in Asten. Rob Fritsen van SIRIS-tv maakte opnames van dit optreden. Pietje trad eerder met succes op in zorgcentrum Sonnehove in Someren.

Beurs Peelland in Business in Deurne

Na lange tijd komt er weer een ondernemersbeurs voor MKB-bedrijven in de regio Deurne-Asten-Someren. Op donderdag 30 maart vindt de eerste editie van Peelland in Business plaats in Kloosterhotel Willibrordhaeghe in Deurne. De organisatie is handen van de Venrayse beursorganisator Omzetters. Robert Hoelen is eigenaar van Omzetters.