SIRIS.nl

Gids SIRIS-tv voor de komende dagen

De gids van SIRIS-tv van vrijdag 5 tot en met vrijdag 12 mei ziet er zo uit:

6.00, 8.00, 10.00, 16.00, 18.00, 22.00 uur:

Gouden Peer Award voor Peer Welten

Peer Welten uit Asten heeft de Gouden Peer Award ontvangen als beste beheerder van ruim tachtig Brabant Zoals het Was-websites waaronder ook Asten Zoals Het Was. Peer is beheerder van deze website. Reden genoeg voor het SIRIS-tv-team Monique Martens en Rob Fritsen om Peer op te zoeken.

Meimaand in Processiepark Ommel

De meimaand is de Mariamaand en in het bijzonder in bedevaartsoord Ommel. In Ommel is het processiepark flink aangepakt en gerenoveerd. In de maand mei wordt het park officieel geopend. Ad Verhoeven en Bertus Berkers vertellen wat er allemaal gebeurd is.

Koninklijke onderscheiding voor Jac Madou

Jac Madou ontving op woensdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Koninklijke onderscheiding voor Jacqueline Lammers-Verspeek

Jacqueline Lammers-Verspeek ontving op woensdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Opening rotonde Dijkstraat Asten

Vrijdagmiddag 21 april werd de rotonde Dijkstraat-Schoolstraat-Molenstraat-Burgemeester Wijnenstraat in Asten opengesteld voor het verkeer. Wethouder John Bankers knipte samen met Romy en Lara het lintje door.

Eric Driessen

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 23.00 uur:

Koninklijke onderscheiding voor Willemien Geers

Willemien Geers uit Someren ontving op woensdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Koninklijke onderscheiding voor Erik Hesius

Erik Hesius uit Lierop ontving op woensdag 26 april de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Kick-off Goed voor Elkaar in Someren

In De Ruchte in Someren is het project ‘Goed Voor Elkaar’ van start gegaan. Het project ‘Goed Voor Elkaar’ is een initiatief van Lierop Leeft en de KBO-afdelingen in de gemeente Someren. Gemeente Someren ondersteunt het project en Onis Welzijn voert het uit. Arie van den Boomen is de projectleider namens Onis Welzijn.

Sonnemans De Slaapfabriek verhuist

Sonnemans De Slaapfabriek in Someren gaat verhuizen van de Kerkstraat naar de Witvrouwenbergweg. Voor Paul Sonnemans van De Slaapfabriek is de verhuizing een logische keus.

Open dag Het Leefstijlhuis in Someren

Het Leefstijlhuis aan de Cipres in Someren bestaat vijf jaar. Op zondag 7 mei houden ze daar een open dag om dat te vieren. Bjärne ten Wolde vertelt hier meer over.

Aanleg rotonde Dijkstraat in Asten

Op vrijdag 21 april werd de rotonde Dijkstraat-Schoolstraat-Molenstraat-Burgemeester Wijnenstraat in Asten officieel opengesteld voor het verkeer. Harrie van Horik van SIRIS-tv volgde de werkzaamheden, die vanaf februari tot aan de opening verricht werden bij de aanleg van deze rotonde.

nannie van hoof

12.00 en 20.00 uur

Dodenherdenking in Asten

Op donderdag 4 mei was de jaarlijkse nationale dodenherdenking. Voorafgaand aan de twee minuten stilte om 20.00 uur hielden de gemeente Asten en het Sint Jorisgilde een 4 mei-herdenking in gemeenschapshuis 't Kwartier.

Dodenherdenking in Someren

Het Comité 4 en 5 mei Someren hield op donderdag 4 mei, in samenwerking met de gemeente Someren, de Dodenherdenking. De herdenking ging van start met een bijeenkomst in De Ruchte. Daarna werd de herdenking voortgezet bij het monument bij het gemeentehuis.

14.00 en 17.00 uur

Koningsdag in Asten

Op donderdag 27 april werd Koningsdag in Asten gevierd met diverse activiteiten.

Koningsdag in Heusden

Op donderdag 27 april werd in Heusden Koningsdag gevierd. Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Nina van den Hurk en Rob Fritsen, maakte een impressie van deze feestelijke dag.

Mad Science in Bibliotheek Asten

In de meivakantie zijn er verschillende activiteiten in de Bibliotheek Asten. Op maandag 1 mei stond 'Mad Science: Wetenschap voor detectives' op het programma.

15.00 en 19.00 uur

Tv-serie Bloedlijn aflevering 3

Bas en Kim geven een feestje voor hun vrienden. Nikolaos moet een gevaarlijke opdracht vervullen. Er staat een vreemde dame aan de deur bij huize de Boer. Deborah wordt bedreigd. Herman maakt een afspraak.

Teerdag Sint Jorisgilde Asten

Gilde Sint Joris uit Asten hield op zondag 23 april de jaarlijkse teerdag.

Aanleg en opening rotonde Dijkstraat in Asten