SIRIS.nl

Gids SIRIS-tv voor de komende dagen

De gids van SIRIS-tv van vrijdag 12 tot en met vrijdag 19 mei ziet er zo uit:

6.00, 8.00, 10.00, 16.00, 18.00, 22.00 uur:

Bijennest in de Middelstraat

Op vrijdag 5 mei moest de Middelstraat in Someren bevrijd worden van een hele grote bijennest, die daar aan een tak van een boom hing. Ron Hagelaar van bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius uit Asten werd opgetrommeld om het nest te verwijderen. De bijen lieten zich niet zomaar wegjagen.

Meimaand in Processiepark Ommel

De meimaand is de Mariamaand en in het bijzonder in bedevaartsoord Ommel. In Ommel is het processiepark flink aangepakt en gerenoveerd. In de maand mei wordt het park officieel geopend. Ad Verhoeven en Bertus Berkers vertellen wat er allemaal gebeurd is.

Processiepark Mariaoord in Ommel (ook van boven)

Jente Haksteeg, Rik Fritsen, Guus Fritsen en Lieve Van Meel bezochten voor SIRIS-tv het geheel gerenoveerde Processiepark Mariaoord in Ommel.

Dodenherdenking in Asten

Op donderdag 4 mei was de jaarlijkse nationale dodenherdenking. Voorafgaand aan de twee minuten stilte om 20.00 uur hielden de gemeente Asten en het Sint Jorisgilde een 4 mei-herdenking in gemeenschapshuis 't Kwartier.

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 23.00 uur:

Vlinderfilterhotels in Someren

De eikenprocessierups komt er weer aan. In Someren worden de rupsen op een bijzondere manier bestreden, namelijk met een vlinderfilterhotel.
Wethouder Willem van Doorn kwam een kijkje nemen bij Ton Stokwielder van Storix Boom-en Landschapsbeheer, die aan de Herselseweg in Lierop liet zien hoe zo’n vlinderfilterhotel werkt.

AED's worden vernieuwd

De AED’s, die her en der in de gemeente Someren hangen, worden vernieuwd. Gerty Hendriks, voorzitter van de EHBO, en Marieke Adriaans, voorzitter van de Dr. Eijnatten Stichting, vertellen waarom dat gebeurt.

SOK-dag op Wilhelminaplein

SWZ zorg, ORO en Kempenhaeghe houden op woensdag 24 mei een SOK-dag. Het heeft helemaal niks met sokken te maken. Gerry Sieben van Stichting ORO, Saskia van Rooij van SWZ woonvorm Someren, centrummanager Ans Jacobs, Ria Kandelaars van Onis Vrijwilligerscentrale en Rob Hanssen van Stichting Kempenhaeghe vertellen wat zo'n SOK-dag dan wel inhoudt.

Gemeentenieuws - Zo Someren

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor Zo Someren. Wethouder Koert Kusters, Johan Aders, Loes van der Weerden en Rozhina Bagherzadeh geven tekst en uitleg over wat Zo Someren allemaal inhoudt.

14.00 en 17.00 uur SIRIS-Kids

15.00 en 19.00 uur

Tv-serie Bloedlijn aflevering /4

Bas en Kim geven een feestje voor hun vrienden. Nikolaos moet een gevaarlijke opdracht vervullen. Er staat een vreemde dame aan de deur bij huize de Boer. Deborah wordt bedreigd. Herman maakt een afspraak.