Gids SIRIS-tv voor de komende dagen

De gids van SIRIS-tv van vrijdag 19 tot en met vrijdag 26 mei ziet er zo uit:

6.00, 8.00, 10.00, 16.00, 18.00, 22.00 uur:

De sok die nooit afzakt

Vier jonge ondernemers uit Eindhoven bedachten het volgende: een onderbroekenband aan een sneakersok, zodat de sok nooit meer afzakt. Met dit idee werden ze eerder uitgeroepen tot beste studentenonderneming van Nederland. Ze lanceerden hun nieuwe collectie onder de naam Plan-B. Niels Fickinger, Jari van den Broek, Harris van Eijk (uit Someren) en Willem Moeskops startten al met ondernemen tijdens hun opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement bij Fontys Hogescholen. Ze wilden een oplossing bedenken voor hun grote frustratie: sneakersokken die afzakken. Monique Martens en Rob Fritsen van SIRIS-tv zochten Harris op.

Een uurtje Peteyfest

Op zaterdag 13 mei genoten zo’n 3.000 bezoekers van de mooiste muziek op het Peteyfest in Lierop. Op het festivalterrein aan de Steemertseweg luisterden ze niet alleen naar de muziek maar vooral naar elkaar. SIRIS-tv was een uurtje op het dancefeest. Toen het nog licht was.

Asten Nu - Cursussen verkeersveiligheid

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de cursussen die er in het kader van de verkeersveiligheid dit jaar allemaal gehouden worden. Op dinsdag 9 mei was er een scootmobielcursus van Jan van Schijndel in ’t Kwartier in Asten. Wethouder Leon van de Moosdijk kwam er een kijkje nemen.

Uitreiking cheques B'tjes-actie Jumbo Remco Bennenbroek

De B’tjes-spaarcampagne van Jumbo Remco Bennenbroek in Someren is beëindigd. Gedurende de campagne is er 11.000 euro over veertig Somerense verenigingen en stichtingen verdeeld. Op woensdagavond 10 mei vond de uitreiking van de cheques plaats in Hotel Centraal. 

Bijennest in de Middelstraat

Op vrijdag 5 mei moest de Middelstraat in Someren bevrijd worden van een hele grote bijennest, die daar aan een tak van een boom hing. Ron Hagelaar van bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius uit Asten werd opgetrommeld om het nest te verwijderen. De bijen lieten zich niet zomaar wegjagen.

De meimaand is de Mariamaand en in het bijzonder in bedevaartsoord Ommel. In Ommel is het processiepark flink aangepakt en gerenoveerd. In de maand mei wordt het park officieel geopend. Ad Verhoeven en Bertus Berkers vertellen wat er allemaal gebeurd is.

Processiepark Mariaoord in Ommel (ook van boven)

Jente Haksteeg, Rik Fritsen, Guus Fritsen en Lieve Van Meel bezochten voor SIRIS-tv het geheel gerenoveerde Processiepark Mariaoord in Ommel.

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 23.00 uur:

Iedereen geslaagd voor Broer Hilverda-diploma

Op woensdag 10 mei werden op sportpark De Potacker in Someren de Broer Hilverda-diploma’s uitgereikt aan de allerkleinste spelertjes van SV Someren. Nadat iedereen zijn diploma in ontvangst had genomen, werden er foto’s van de gediplomeerden gemaakt door SIRIS-fotograaf Rob Fritsen.

AED's worden vernieuwd

De AED’s, die her en der in de gemeente Someren hangen, worden vernieuwd. Gerty Hendriks, voorzitter van de EHBO, en Marieke Adriaans, voorzitter van de Dr. Eijnatten Stichting, vertellen waarom dat gebeurt.

SOK-dag op Wilhelminaplein

SWZ zorg, ORO en Kempenhaeghe houden op woensdag 24 mei een SOK-dag. Het heeft helemaal niks met sokken te maken. Gerry Sieben van Stichting ORO, Saskia van Rooij van SWZ woonvorm Someren, centrummanager Ans Jacobs, Ria Kandelaars van Onis Vrijwilligerscentrale en Rob Hanssen van Stichting Kempenhaeghe vertellen wat zo'n SOK-dag dan wel inhoudt.

Gemeentenieuws - Zo Someren

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor Zo Someren. Wethouder Koert Kusters, Johan Aders, Loes van der Weerden en Rozhina Bagherzadeh geven tekst en uitleg over wat Zo Someren allemaal inhoudt.

Bingo bij Jumbo

Bij Jumbo Remco Bennenbroek in Someren kan je meedoen aan een Bingo. Remco Bennenbroek vertelt hoe deze Bingo werkt.

14.00 en 17.00 uur SIRIS-Kids

Kids Hobby met Finn Boerekamp uit Someren-Heide

In het kinderprogramma SIRIS Kids, dagelijks te zien om 14.00 en om 17.00 uur, komt een nieuw onderdeel en dat is Kids Hobby. In deze eerste aflevering bezoeken Nina van den Hurk en Rob Fritsen springruiter Finn Boerekamp uit Someren-Heide, die zilver behaalde bij de Europese Kampioenschappen voor kinderen.

15.00 en 19.00 uur

Tv-serie Bloedlijn aflevering 5

Deborah gaat op bezoek bij een familielid. Kim wordt verliefd. Deborah voelt zich steeds meer op haar gemak in België. Bas klopt aan bij Valerie. Jacqueline gaat verhaal halen bij Frederique.