Gids SIRIS-tv voor de komende dagen

De gids van SIRIS-tv van vrijdag 26 mei tot en met vrijdag 2 juni ziet er zo uit:

6.00, 8.00, 10.00, 16.00, 18.00, 22.00 uur:

Tussen Kunst & Kitsch in Museum Klok & Peel Asten

Museum Klok & Peel in Asten was op maandag 22 mei voor de derde keer in de historie gastheer van het populaire televisieprogramma Tussen Kunst & Kitsch van AVRO-TROS. Zo’n 750 mensen hadden zich ingeschreven om de verhalen achter hun kunst- en antiekschatten te achterhalen bij één van de dertien experts die presentator Frits Sissing in Asten kwamen assisteren..

Expositie ArTheo in Heusden

Op zondag 21 mei vond de opening plaats van de nieuwe expositie in Beeldentuin en Atelier ArTheo aan de Behelp 15 in Heusden. Theo van Dam vertelt wat er tot en met zondag 11 juni allemaal aan kunst te zien is.

Asten Nu - Ondernemersbijeenkomst in Innesto

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de ondernemersbijeenkomst, die op woensdag 31 mei in Innesto gehouden wordt. De avond wordt georganiseerd voor alle ondernemers in Asten.

Ondertekening overeenkomst omvangrijke grondaankoop voor woningbouw in Asten

Wethouder Leon van de Moosdijk en Clemie van Wanrooij van Van Wanrooij Projectontwikkeling ondertekenden op maandag 22 mei een overeenkomst voor de aankoop van ongeveer 8,5 hectare grond, waarbij Van Wanrooij Projectontwikkeling het eigendom overdraagt aan de gemeente Asten.

De sok die nooit afzakt

Vier jonge ondernemers uit Eindhoven bedachten het volgende: een onderbroekenband aan een sneakersok, zodat de sok nooit meer afzakt. Met dit idee werden ze eerder uitgeroepen tot beste studentenonderneming van Nederland. Ze lanceerden hun nieuwe collectie onder de naam Plan-B. Niels Fickinger, Jari van den Broek, Harris van Eijk (uit Someren) en Willem Moeskops startten al met ondernemen tijdens hun opleiding Ondernemerschap & Retailmanagement bij Fontys Hogescholen. Ze wilden een oplossing bedenken voor hun grote frustratie: sneakersokken die afzakken. Harris van Eijk vertelt zijn verhaal.

7.00, 9.00, 11.00, 13.00, 23.00 uur:

Koen Meuffels stopt na 15 jaar

Koen Meuffels uit Someren hangt, na vijftien jaar actief te zijn geweest als wegracecoureur, zijn helm definitief aan de wilgen. Dat is zeker lang genoeg om met Koen terug te blikken op zijn carrière op de motor.

Jaarmarkt mannenkoor A Capella in Lierop

Mannenkoor A Capella uit Lierop hield op zondag 21 mei voor de zesde keer een jaarmarkt. Duizenden bezoekers trokken langs de honderdvijftig kramen in de Van Dongenstraat, Offermansstraat, Lijestraat en Hogeweg.

Gemeentenieuws - Vlinderfilterhotels in Someren

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someeren, aandacht voor de eikenprocessierups en vooral de bestrijding van de rups. In Someren worden de rupsen op een bijzondere manier bestreden, namelijk met een vlinderfilterhotel. Wethouder Willem van Doorn kwam een kijkje nemen bij Ton Stokwielder van Storix Boom-en Landschapsbeheer, die aan de Herselseweg in Lierop liet zien hoe zo’n vlinderfilterhotel werkt.

Hartenwens in Eegelshoeve

Op woensdag 10 mei werd er in Eegelshoeve in Someren weer een Hartenwens ingewilligd. De wensvrager was Ankie van Stiphout, oud-medewerker van Eegelshoeve, die de bewoners een muziekmiddag wilde bezorgen. Marlies Verschaeren van Hartenwens Someren ging graag in op de wens van Ankie.

Ochtendgloren in Lierop

Het is lente en dat zien we aan de flora en fauna om ons heen. Mario Kuijpers uit Lierop ging met zijn camera heel vroeg in de ochtend op pad.

14.00 en 17.00 uur SIRIS-Kids

Kids Hobby met Finn Boerekamp uit Someren-Heide

In het kinderprogramma SIRIS Kids, dagelijks te zien om 14.00 en om 17.00 uur, komt een nieuw onderdeel en dat is Kids Hobby. In deze eerste aflevering bezoeken Nina van den Hurk en Rob Fritsen springruiter Finn Boerekamp uit Someren-Heide, die zilver behaalde bij de Europese Kampioenschappen voor kinderen.

15.00 en 19.00 uur

Tv-serie Bloedlijn aflevering 6

Deborah wordt gechanteerd. Bas zoekt antwoorden bij Frederique. Deborah voelt zich niet meer veilig en lucht haar hart bij Jacqueline. Herman blijft een avond weg van huis. Deborah krijgt politiecontrole.

Opening processiepark en buitenkerk in Ommel door bisschop De Korte

Op zondag 21 mei werd in Ommel de Gildeprocessie gehouden. Op deze bijzondere dag werd ook het gereno­veerde pro­ces­sie­park Mariaoord heropend en inge­ze­gend door de bis­schop van ’s-Hertogen­bosch, mgr. Gerard de Korte.

Gevelgroen aanleggen op het St. Jozefplein in Asten

Op het Sint Jozefplein in Asten werd op maandagochtend 22 mei gevelgroen aangelegd..