SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag

SIRIS-tv zendt op zaterdag 10 en zondag 11 april het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Overhandiging geldinzameling van Takko Fashion voor Quinn Brummans

Ingrid Crompvoets, medewerkster van Takko Fashion aan de Postelstraat in Someren, zette vorig jaar een inzamelingsactie op voor de zesjarige Quinn Brummans uit Reuver. Op zaterdag 3 april kwamen Quinn en zijn ouders Dennis en Femke het ingezamelde geld ophalen bij Takko. Het werd niet alleen een feestje voor Quinn, maar ook voor Ingrid en haar collega's.

Gemeentenieuws - Cultuur in de Peel

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor cultuur in de gemeente Someren. Door corona ligt bijna alles stil op cultureel gebied. Maar toch is er hierover veel te vertellen. Wethouder Louis Swinkels en Helga Nijssen van de gemeente Someren zijn aan het woord.

Goede Vrijdag Viering in Belevingskerk Heusden

De werkgroep Liturgie hield op vrijdag 2 april een Goede Vrijdag Viering in de Belevingskerk in Heusden. SIRIS-fotograaf Rob Fritsen maakte er een filmpje van.

Rob Fritsen

Deel 2:

Passie voor Ondernemen - Kerasom

In het SIRIS-tv-programma 'Passie voor ondernemen' gaat Monique Martens langs ondernemers in Someren en Asten. Monique neemt je op een toegankelijke manier het bedrijfsleven in en wil daarmee het verhaal achter de onderneming in beeld brengen. In de 15e aflevering van 'Passie voor ondernemen' gaat Monique gaat op bezoek bij Kerasom aan de Ambachten 4 in Someren, groothandel in diverse soorten tegels en natuursteen. De broers Frans, Jan en Johan Loomans leiden Monique rond in hun bedrijf.

Piet Snijders vertelt over 'Aktion im Moor, kennismaking met Joseph Beuys'

In de hal van Museum Klok & Peel in Asten hangt een pop-up tentoonstelling van de 'Aktion im Moor' van Joseph Beuys (1921-1986). Dit jaar is het precies honderd jaar geleden dat deze invloedrijke Duitse kunstenaar werd geboren. Zijn 'Aktion im Moor' vond plaats in de Groote Peel en werd vastgelegd door de Italiaanse fotograaf Gianfranco Gorgoni. Dat was in 1971, precies vijftig jaar geleden. Honderd kaar en vijftig jaar; twee jubilea. Voor SIRIS-fotograaf Rob Fritsen en storyteller Piet Snijders van Museum Klok & Peel aanleiding om u - gewapend met filmcamera en drone - in de Peel voor te gaan in een speurtocht naar de sporen van Joseph Beuys.

Aprilse grillen
Dinsdag 6 en woensdag 7 april waren twee winterse lentedagen.Die twee dagen viel er de hele dag door hagel, regen, korrelsneeuw, natte sneeuw of dikke sneeuwvlokken.Dat was nooit eerder vertoond.

Reallifesoap Het Roer Ommel op SIRIS-tv (4) VANAF ZATERDAG 10 APRIL

Janneke Smits-Malschaert en Boris Smits zijn vorig jaar augustus met hun drie kinderen verhuisd van Asten naar een bijzondere plek in Ommel, het oude witte kerkje aan de Kloosterstraat. In deze serie, gemaakt door De Peelpioniers, volgt SIRIS het leven van de familie Smits die onder de bezielende leiding van moeder Janneke een enorme stap nemen in hun leven: ze verhuizen naar Ommel om daar een Bed & Breakfast te beginnen.