SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 11 en 12 juni

SIRIS-tv zendt op zaterdag 11 en zondag 12 juni het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen (en weken) in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn in de uitzending:

Deel 1:

50 Jaar Pro et Contra

Pro et Contra uit Asten, van oudsher een cabaretgroep, is vijftig jaar actief. Pro et Contra begon in 1972 met optredens tijdens de zittingsavonden van carnavalsstichting De Klot uit Asten. Van 1972 tot 1984 werd er meegedaan aan deze zittingsavonden met een gevarieerd programma. Vervolgens ging de groep de regio in en zo nu en dan zelfs verder het land in. Monique Martens zocht de drie leden Leo van Bussel, Jan Geven en Joop Martens enkele maanden geleden op tijdens hun wekelijkse repetitie.

VVV Fietsdag Rondje Asten

VVV Asten hield op maandag 6 juni, tweede pinksterdag, de Fietsdag Rondje Asten.Het doel van deze fietsdag was om deelnemers kennis te laten maken met Asten en het Land van de Peel. Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Sven Gielen en Rob Fritsen, maakte een impressie van deze fietstocht.

Deel 2:

Verkiezing Ondernemer van het Jaar 2022

De Ondernemersvereniging Someren hield op woensdag 1 juni de finaleavond van de verkiezing van de ‘Ondernemer van het Jaar 2022’. In Dobutheater De Ruchte waren Martie Jeuken en Piet Berkers de presentatoren van dienst.

Expositie Luidklokken in Museum Klok & Peel

Museum Klok & Peel in Asten bezit de grootste verzameling beiaarden en luidklokken ter wereld. De ruimte waar de luidklokken hangen en staan heeft een flinke verbouwing ondergaan. SIRIS-tv ging er een kijkje nemen.

Theaterprogramma De Ruchte met Rick Verhees

Op zaterdag 14 mei werd in De Ruchte in Someren het theaterprogramma voor 2022-2023 gepresenteerd. Op donderdag 19 mei startte de algemene verkoop en die ging meteen hard. We nemen met Rick Verhees, programmeur bij De Ruchte, het theaterprogramma door.

Fiets 'm d'r in 2022 in Ommel

Op zaterdag 4 juni vond op het Onze Lieve Vrouwplein in Ommel het evenement Fiets 'm d'r in plaats. Het SIRIS-tv-team Anna van Extel en Rob Fritsen maakte er een impressie.

Nieuws van Stokvis & Stokvis (& Stokvis)

Op donderdag 2 juni hadden Lisa, Sophie en Elvira Stokvis iets belangrijks te melden aan SIRIS-tv. Het nieuws werd gebracht in hun zaak Stokvis & Stokvis Oog en Oor aan de Postelstraat in Someren.