SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 11 en 12 september

SIRIS-tv zendt op zaterdag 11 en zondag 12 september het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn te zien in de uitzending:

Deel 1:

Wending in première in Tuschinski

De film Wending gaat op zondag 12 september in première in Pathé Tuschinski in Amsterdam. Dit is een speelfilm tegen pesten gemaakt door De Peelpioniers. Na de première in Amsterdam volgen er ook nog vertoningen in De Ruchte op 18, 19, 24 en 25 september. Harrie van Horik van SIRIS-tv praat met Geert Bukkems van de Peelpioniers, de hoofdrolspelers Sanne van de Moosdijk en Maico Veltrop en met de regisseur Eric Joosten.

Presentje van Zummers Triduüm

Het Zummers Triduüm kan ook dit jaar niet plaatsvinden vanwege corona. Vrijwilligers van het Zummers Triduüm bezorgden deze week een presentje bij de mensen, die normaal gesproken deelnemen aan dit evenement. De bezorging gebeurde vanuit De Ruchte in Someren. Wilma Veltman is voorzitter van het Zummers Triduüm.

Onze scholen zijn weer begonnen

Op woensdag 8 september onthulde wethouder Louis Swinkels het bord ‘Minder snel bij onze school’ bij basisschool De Diamant in Someren. Daarmee ging de VVN-campagne 'Onze scholen zijn weer begonnen' officieel van start.

OldStars tennis van start in Asten

Op dinsdag 7 september maakten ouderen bij tennisvereniging ’t Root uit Asten gratis kennis met OldStars tennis. De clinic was bedoeld voor oud-tennissers, die blessuregevoelig zijn of minder hard lopen, maar ook voor geïnteresseerden met weinig of geen tenniservaring.

Streven naar Beter kijkt naar de toekomst

Voor Kleindiersportvereniging Streven naar Beter uit Asten zijn het moeilijke dagen. Het ledenaantal neemt af. Jos van Ruijven uit Ommel vertelt wat er moet gebeuren om de club in leven te houden.

Deel 2:

Vlag in top bij Het Andere Wonen Unitashof

Op vrijdag 3 september ging in Heusden de vlag in top bij het zorgappartementencomplex Het Andere Wonen Unitashof. In dit complex komen straks twintig appartementen, gebouwd door Hartman Bouwbedrijf.

Bouwdorp en circus in Someren-Eind

Op maandag 30 en dinsdag 31 augustus en op woensdag 1 september vond in Someren-Eind de jeugdvakantieweek plaats. De week vond plaats op diverse locaties. Om te beginnen op het terrein van Scouting Someren-Eind, waar de kinderen hutten bouwden in het bouwdorp.

Heuze Olympics 2021

Op vrijdag 3 september werd in Heusden het jeugdevenement Heuze Olympics gehouden, georganiseerd door SV ONDO, TV de Meijvink, TWC ’t Ventieleke, Onderling Kunstgenot, Jong Nederland en ODC.

Expositie cursisten Anja’s Atelier in Ommel

Op zaterdag 4 en zondag 5 september was er een expositie van de cursisten van Anja’s Atelier aan de Oostappensedijk 40a in Ommel.

Opening tweede padelbaan tennisvereniging ’t Root

Op zondag 5 september was er een belangrijke mijlpaal voor tennisvereniging ’t Root uit Asten. Op die dag werd de tweede padelbaan officieel geopend.

Louis Swinkels lijsttrekker CDA Someren

De leden van CDA Someren hebben tijdens de algemene ledenvergadering Louis Swinkels unaniem gekozen tot lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. Louis vindt dat zijn werk nog niet af is.

Het filmpje Erima Voetbaldagen bij NWC moet dit weekeinde wijken vanwege de lengte van het filmpje en is vanaf maandag 13 september weer te zien op SIRIS-tv.