SIRIS.nl

SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 12 en 13 februari

SIRIS-tv zendt op zaterdag 12 en zondag 13 februari het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn in de uitzending:

Deel 1:

Gedichtenbundel voor Jeroen

Martijn Leuwerink is bezig met het schrijven van een gedichtenbundel voor zijn overleden broer Jeroen. Politieagent Jeroen Leuwerink uit Asten werd in oktober 2020 aangereden op de N270. Jeroen mocht maar 28 jaar worden. Als eerbetoon aan zijn broer Jeroen schrijft Martijn een gedichtenbundel. Voor deze bundel is Martijn op zoek naar diverse mensen, die het boek willen illustreren.

Natuurtheater De Donck opnieuw beplant

Op zaterdag 5 februari werd er hard gewerkt in natuurtheater De Donck in Someren. Het IVN Asten-Someren, de gemeente Someren en toneelvereniging De Speledonckers hadden samen een plan gemaakt voor her- en beplanting van natuurtheater De Donck. Op zaterdag 5 februari werden de planten geleverd en gingen ze er aan de slag.

KBO Someren start met activiteiten

De KBO Someren is weer met diverse activiteiten gestart. De Huiskamer in De Ruchte is weer open op maandagochtend en donderdagmiddag. SIRIS-tv was op maandagochtend in De Huiskamer.

Deel 2:

Passie voor Ondernemen - Verswinkel B.O.P. Liessel en Asten

In de vierde aflevering van het programma ‘Passie voor Ondernemen’ bezoekt Monique Martens het bedrijf B.O.P. Verswinkel Liessel en Asten. Bij B.O.P. kunt u terecht voor aardappelen, groenten en fruit, vers gesneden panklare groenten, diverse rauwkosten en salades, gesneden vleesbeleg, een breed assortiment streek- en bakproducten, diepvriesproducten zoals snacks en maaltijden. Ruud en Willie leiden Monique rond in hun bedrijf.

Speel-o-theek Tjoeketjoek heropend

Op vrijdag 4 februari werd speel-o-theek Tjoe-ke-tjoek aan de Laan ten Roode in Someren feestelijk heropend. Alle jonge kinderen uit de regio Asten en Someren kunnen via hun ouders weer wekelijks allerlei speelgoed lenen. SIRIS-tv was bij de heropening.

Werkzaamheden Prins Bernhardstraat in Asten

In de Prins Bernhardstraat in Asten zaten veel oneffenheden in de verharding. De weg moest opnieuw worden gelegd. De herinrichting van de Prins Bernhardstraat is al een tijdje gereed. Nu is ook de nieuwbouw op de locatie ’t Oude Vat klaar. Voor SIRIS-tv tijd om terug te kijken op de werkzaamheden in de Prins Bernhardstraat.

Bouwen aan nieuwbouw gemeenschapshuis Asten van boven

In de Kerkstraat in Asten wordt gebouwd aan een nieuw gemeenschapshuis. Rob Fritsen maakte voor SIRIS-tv een filmpje van de bouwwerkzaamheden met hulp van een drone.