SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 12 en 13 juni

SIRIS-tv zendt op zaterdag 12 en zondag 13 juni het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Koninklijke onderscheiding voor Wim van Boxtel

Wim van Boxtel (68) uit Asten ontving op woensdag 9 juni de koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Anke van Extel-van Katwijk reikte aan Wim de onderscheiding uit in centrum De Beiaard. Wim van Boxtel zet zich sinds 2003 op diverse fronten in voor de Ondernemersvereniging Asten (OVA) en Centrummanagement Asten (CMA).

Burgemeester heropent Museum Klok & Peel

Burgemeester Anke van Extel-van Katwijk luidde op zaterdag 5 juni de Beatrixklok bij de heropening van Museum Klok & Peel in Asten. Deze klok wordt alleen bij zeer bijzondere gelegenheden gebruikt. Ze werd in 2012 speciaal gegoten voor de heropening van het toen vernieuwde museum door koningin Beatrix.

Schoolspullenactie van Stichting Leergeld Asten-Someren

Voor veel jongeren breekt een spannende tijd aan: voor het eerst naar het voortgezet onderwijs. Het is een grote stap in het leven van een jongere, maar ook een dure. Voor gezinnen met een laag inkomen zijn de kosten, die het voortgezet onderwijs met zich meebrengt, maar moeilijk op te brengen. Om deze gezinnen te ondersteunen start Stichting Leergeld Asten-Someren met een schoolspullenactie. Aanhet woord is Joop van Dijck, voorzitter Stichting Leergeld Asten-Someren.

Gemeentenieuws - Centrumvisie Someren

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de Centrumvisie Someren, die op 27 mei door de gemeenteraad werd vastgesteld. Wethouder Louis Swinkels, Marcel Looijmans van de OVS en Mark Greijmans, voorzitter van de werkgroep BIZ geven tekst en uitleg over de centrumplannen.

Deel 2:

Reallifesoap Het Roer Ommel op SIRIS-tv (10)

Janneke Smits-Malschaert en Boris Smits zijn vorig jaar augustus met hun drie kinderen verhuisd van Asten naar een bijzondere plek in Ommel, het oude witte kerkje aan de Kloosterstraat. In deze serie, gemaakt door De Peelpioniers, volgt SIRIS-tv het leven van de familie Smits die onder de bezielende leiding van moeder Janneke een enorme stap nemen in hun leven: ze verhuisden van Asten naar Ommel om daar een Bed & Breakfast te beginnen.

Paardenwereld in Asten

SIRIS-fotograaf Rob Fritsen krijgt de laatste maanden assistentie van vier leerlingen van het Varendonck- College. Juliëtte Panhuijzen, Danique Brouwers, Lente Lamberts en Chris Vogels lopen in het kader van hun MAS-stage met Rob mee bij zijn foto- en filmreportages voor SIRIS. De stagiaires mochten een gezamenlijk onderwerp uitzoeken om te filmen en dat werd 'paarden'. Zij maakten een filmpje van een half uur, getiteld 'Paardenwereld in Asten'.

Buitenspeeldag in de pastorietuin

Jeugdvakantiewerk Someren-Eind hield op woensdagmiddag 9 juni een nieuwe activiteit. In samenwerking met Veilig Verkeer Nederland werd er een buitenspeeldag gehouden in de pastorietuin. Daar kwamen veel kinderen op af.

Koffieochtend De Viersprong weer van start

Op woensdag 9 juni ging bij De Viersprong in Someren na lange tijd de koffieochtend voor wijkbewoners van start. Vanwege het mooie weer niet in de huiskamer maar in de tuin.

Jacques Kerstens benoemd tot erelid van EVVA

Jacques Kerstens is op zaterdag 5 juni benoemd tot erelid van de EVVA, Eerste Volkstuinvereniging Asten. De huldiging vond buiten plaats bij het clubhuis van EVVA op het complex aan de Koestraat in Asten. Rob Fritsen maakt er een filmpje.