SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 14 en 15 mei

SIRIS-tv zendt op zaterdag 14 en zondag 15 mei het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn in de uitzending:

Deel 1:

SVSH kampioen in de 5e klasse 2021-2022

SVSH uit Someren-Heide is officieus kampioen in de vijfde klasse C. Het team van trainer Niels Roijakkers won op zondag 8 mei op sportpark De Plagge met 6-0 van Egchel.

Ganzenbordspel op Wilhelminaplein Someren

Op zaterdag 14 mei wordt er op het Wilhelminaplein in Someren een levend ganzenbordspel gespeeld. Dit spel wordt georganiseerd door Jumbo Harrie Welten in Someren.

Top 3 Jumbo-actie Spek de Kas

Jumbo Harrie Welten in Someren bestaat dit jaar 15 jaar en dat laat Harrie niet onopgemerkt voorbij gaan. De Jumbo hield de afgelopen maanden de Spek de Kas-actie. Klanten konden de kas van hun favoriete vereniging of stichting spekken door voor hen te kiezen. Ruim tachtig verenigingen konden op een cheque rekenen. De top 3 was al snel bekend en dat waren SV Someren, Stichting Vier het Leven en Turnvereniging Someren. Harrie Welten van de Jumbo ging bij deze drie verenigingen de cheque persoonlijk overhandigen.

Gemeentenieuws - Opvang Oekraïense vluchtelingen

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, is er dit keer aandacht voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. In Someren worden in De Bungalow sinds enige tijd zo’n 20 vluchtelingen opgevangen. Hoe gaat het met onze Oekraïense vrienden, hebben ze het in Someren naar hun zin en wat komt er allemaal bij kijken bij zo’n opvang? Harrie van Horik praat met wethouder Theo Maas, Zwaantje Wubs van De Bungalow en Ria Kandelaars van Onis Vluchtelingenwerk.

Deel 2:

Opening vernieuwde Varendonck College Asten

Donderdag 21 april werd het vernieuwde schoolgebouw op de havo/vwo-locatie van het Varendonck College aan de Beatrixlaan in Asten officieel geopend. Het Varendonck College vierde de opening met haar leerlingen, personeel en zakelijke relaties.

Korfbalvereniging Klimop 75 jaar

Korfbalvereniging Klimop uit Asten bestaat op 20 mei 75 jaar. Klimop viert dit jubileum in het weekeinde van 20, 21 en 22 mei.Harrie van Horik praat met twee leden van de jubileumcommissie, Rob Cortooms en Niek Janssen, over het jubileumweekeinde en over 75 jaar korfbalvereniging Klimop.

Opening rariteitenkabinet van Jac Madou in Heusden

Op zaterdag 30 april werd in de voortuin van Jac Madou aan het Vorstermansplein in Heusden het rariteitenkabinet officieel geopend. In dit minimuseum worden rare spullen tentoongesteld.

Vorderingen bouw nieuw gemeenschapshuis in Asten

De bouw van het nieuwe gemeenschapshuis in Asten vordert gestaag. Rob Fritsen van SIRIS-tv maakte er een filmpje van.