SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 15 en 16 januari

SIRIS-tv zendt op zaterdag 15 en zondag 16 januari het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00,9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn in de uitzending:

Deel 1:

Astense ondernemers in hun hemd

Op dinsdag 11 januari kwamen zo’n zestig ondernemers en winkeliers op de Markt in Asten bij elkaar voor een ludieke actie. Ze gingen om 11.00 uur in hun hemd staan, want ze voelden zich in hun hemd gezet door de overheid.

Verwarmende actie ’t Weverke

Op dinsdag 11 januari hield Ans Jacobs van ’t Weverke in Someren een ludieke actie om aandacht te vragen voor de moeilijke situatie waarin winkeliers en andere ondernemers verkeren door de huidige coronamaatregelen. De actie had als naam ‘Laat ons niet in de kou staan’.

Eerste fakkeltocht in centrum Asten

Op woensdagavond 12 januari ging in het centrum van Asten een fakkeltocht van start. Op de Markt kwamen zo’n 200 mannen en vrouwen, kinderen en senioren bijeen om actie te voeren tegen de coronamaatregelen en de lockdown in het bijzonder. Mieke Galiart en Wendy Struijk vertellen over het waarom van deze fakkeltocht.

Actie in korte broek

Als u in Asten in de vrieskou, in de sneeuw of in andere winterse omstandigheden een jongetje in een korte broek tegenkomt, heb dan geen medelijden. Dit jongetje is Bram van Bree. Bram is een geldactie begonnen voor een goed doel.

Zonnepanelen op dak van het gemeentehuis

De gemeente Asten is goed bezig met verduurzamen. Zo stimuleren ze inwoners om elektrisch te rijden en volgen ze de Regionale Energie Strategie. Steeds meer inwoners gaan profiteren van duurzame energie door middel van de aanschaf van zonnepanelen. Ook op het dak van het gemeentehuis in Asten liggen sinds kort zonnepanelen.

Anita geeft les aan Piet

Onis Welzijn Vrijwilligerscentrale hield op donderdag 14 oktober in De Ruchte in Someren een tijdmarkt met een groot aanbod leuke en éénmalige vrijwilligersklussen. Halverwege de middag was er een tijdveiling met als veilingmeesters de wethouders Maas en Swinkels. Zij deden hun best om het artikel zo goed mogelijk te verkopen aan de hoogste bieder. Het betaalmiddel was de tijd die je inzet als vrijwilliger. Anita van der Geest was de hoogste bieder en beloofde aan de slag te gaan als vrijwilliger. En niet voor een paar uur. SIRIS-tv sprak met haar bij Piet van de Laar thuis.

Deel 2:

Passie voor Ondernemen 2022 - Martens Houtvezels Someren-Heide

In de tweede aflevering van 'Passie voor Ondernemen 2022' gaat Monique Martens op bezoek bij het bedrijf Martens Houtvezels aan de Nieuwendijk 126 in Someren-Heide. Wouter Martens geeft tekst en uitleg over zijn bedrijf. Bij Martens verwerken ze hout tot zaagsel en houtvezels. Ze maken houtpellets voor houtkachels en biowarmtecentrales en wekken energie op om tuinders, industrie en woonwijken te voorzien van groene warmte en stroom.

Jubileumboom geplant in Someren-Heide

Someren-Heide bestaat dit jaar 100 jaar en dat eeuwfeest wordt natuurlijk groots gevierd. Op vrijdag 7 januari werd er door de gezamenlijke hoveniers uit Someren-Heide een jubileumboom geplant op het grasveld aan de Eggendreef. Bij de jubileumboom werd ook een brievenbus geplaatst, waarin inwoners van Someren-Heide een wens kunnen deponeren. John Henkes en Ennie van den Boer van de werkgroep ‘100 Jaar De Hei’ vertellen over hoe ze in de Hei het eeuwfeest gaan vieren.

Opening feest '100 jaar De Hei'

Op zondag 9 januari vond op het grasveld aan de Eggendreef in Someren-Heide de officiële opening plaats van het feest '100 jaar De Hei'. Vanwege corona waren enkel de leden van de werkgroep '100 jaar De Hei' bij deze feestelijke gebeurtenis aanwezig. U kunt gaan luisteren naar de openingsspeech van Christian Hendriks en de toespraak van John Henkes.