SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag

SIRIS-tv zendt op zaterdag 15 en zondag 16 mei het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Rob Fritsen

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Boek Heel de Peel van Stichting VEEN

Over allerlei aspecten van het unieke hoogveen-moerasgebied de Peel is al veel gepubliceerd, maar nu is er eindelijk een boek verschenen waar dat allemaal in één band bijeen is gebracht. Dit boek wordt uitgegeven door de stichting Veen met als titel ‘Heel de Peel’. Piet Blankers en Herman Peeters zijn de eindredacteuren van dit fraaie boek.

Goede Doelen Week Asten, Heusden en Ommel

Voor het achtste jaar worden in Asten de collectes van dertien goede doelen gezamenlijk uitgevoerd door Stichting Goede Doelen Week Asten. Over deze week praat Monique Martens met Elske Weren, Yvonne Hagelaar en Wim Jacobs.

BOP’s Versautomaat in Asten

In de Marktstraat in Asten is sinds kort BOP’s Versautomaat gevestigd. Ruud Rooijakkers en Willy Bankers vertellen aan Monique Martens over hun plannen.

Rob Fritsen

Deel 2:

Reallifesoap Het Roer Ommel op SIRIS-tv (6)

Janneke Smits-Malschaert en Boris Smits zijn vorig jaar augustus met hun drie kinderen verhuisd van Asten naar een bijzondere plek in Ommel, het oude witte kerkje aan de Kloosterstraat. In deze serie, gemaakt door De Peelpioniers, volgt SIRIS-tv het leven van de familie Smits die onder de bezielende leiding van moeder Janneke een enorme stap nemen in hun leven: ze verhuisden van Asten naar Ommel om daar een Bed & Breakfast te beginnen.

Gemeentenieuws - Duurzaam Someren

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor duurzaamheid. Het klimaat verandert en de temperatuur van de aarde stijgt. Het wordt warmer, er vallen steeds vaker hevige buien en de lucht raakt vervuild. Om in de toekomst prettig te blijven wonen en werken in Someren moeten we nu aan de slag om de CO₂-uitstoot te verlagen.  Verduurzamen is een opgave voor ons allemaal. Samen maken we Someren Natuurlijk Duurzaam.
Wethouder Louis Swinkels vertelt in deze uitzending wat de gemeente zoal doet op het gebied van duurzaamheid.

Traject Flexibel vrijwilligerswerk

Organisaties kunnen dit jaar meedoen aan het traject ‘Flexibel vrijwilligerswerk’. Ria Kandelaars van Onis Welzijn Vrijwilligerscentrale vertelt wat dit traject inhoudt.