SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 16 en 17 oktober

SIRIS-tv zendt op zaterdag 16 en 17 oktober het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Deel 1:

Gemeentenieuws - Week van de Veiligheid

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor de Week van de Veiligheid en in bijzonder voor brandveiligheid. Er zijn gesprekken met Marlou Pluim, Marcel Looijmans en Michael Bennenbroek van de Vrijwillige Brandweer Someren en met Henk van Lierop van Brandveilig Leven-Woningcheck.

Zilveren bokaal voor Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide

Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide nam op donderdag 30 september een bijzondere zilveren bokaal in ontvangst. Die krijgen ze in bruikleen van heemkundekring De Vonder. Gerard Verdonschot en Hans Dittner vertellen over de herkomst van deze bokaal.

Feestprogramma Midas 50 jaar

Midas Winkelcentrum in Asten bestaat op woensdag 27 oktober 50 jaar.

Het gouden jubileum wordt gevierd met een feestprogramma tijdens de jubileumweek in de herfstvakantie en in de week hieraan voorafgaand.

Angelique Verstappen, medewerker Marketing, Communicatie & Events bij de Midas, vertelt wat er allemaal te doen is.

Eerste vogelmarkt Zang en Kleur na coronacrisis

Vogelvereniging Zang en Kleur hield op zondag 10 oktober, na een lange tijd van corona, weer een vogelmarkt in centrum De Beiaard in Asten.

Droge ogen

In het SIRIS-programma In Bedrijf, aandacht voor Stokvis & Stokvis Oog en Oor in Someren. Dit keer vertelt Sophie Stokvis over droge ogen.

Deel 2

Commissaris van de Koning Adema in Asten

De Commissaris van de Koning Ina Adema bracht op donderdag 7 oktober een werkbezoek aan de gemeente Asten. SIRIS-tv was bij het persmoment in de raadzaal van het gemeentehuis.

Start werkzaamheden Noorderlaan

Op donderdag 7 oktober trapte wethouder Louis Swinkels in Someren-Noord de werkzaamheden af waardoor wateroverlast aldaar verminderd wordt. De werkzaamheden gingen van start in de Noorderlaan.

Asten Nu - Presentatie Team UDAS

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten,   aandacht voor het team UDAS, de Uitvoeringsdienst Openbare Ruimte van de gemeenten Asten en Someren. De teamleden Roy Heijmans en Pieter Berkers en de wethouders John Bankers en Louis Swinkels vertellen over de werkzaamheden van het team UDAS en over hun ervaringen met dit team.

Bladkorven geplaatst in Asten

Het is herfst, de tijd van de vallende bladeren. In Asten zijn inmiddels de bladkorven geplaatst. Roy Heijmans, opzichter bij Team UDAS, geeft tekst en uitleg over deze korven.

Blij(f) Actief in Ommel

In een sfeervolle ruimte biedt Seniorenvereniging Asten-Ommel aan senioren uit Ommel, met of zonder indicatie, een ontmoetingsmogelijkheid buitenshuis in De Kluis. Onder de naam Blij(f) Actief zijn de activiteiten voor senioren activerend en stimulerend.  Hopelijk blijft Blij(f) Actief lang bestaan, maar dan moet er wel een opvolger komen voor kartrekker Tonnie de Boer.

Astense raad achter verhoging minimumloon

Alle fracties van de Astense gemeenteraad hebben een petitie getekend ter ondersteuning van de FNV-actie voor een hoger minimumloon. Op vrijdag 8 oktober overhandigden Daniël van Schijndel van het CDA en Annemie Urlings van de PGA de petitie, ondertekend door alle raadsfracties, aan Gerrie Fijneman in het gemeentehuis in Asten. Gerrie Fijneman is een actief lid van de vakbond FNV.