SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 17 en 18 juli

SIRIS-tv zendt op zaterdag 17 en zondag 18 juli het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Rapport biotoopverbetering golfbaan Het Woold

Op golfbaan het Woold in Heusden vond op donderdag 1 juli een bijzondere gebeurtenis plaats. Op die dag werd het rapport van het project Biotoopverbetering door het bestuur van de golfvereniging het Woold aangeboden aan de eigenaren van Golfbaan het Woold. Dit ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Vier Eikenbaan. Het project is onder meer een uitvloeisel van de goede samenwerking tussen de baaneigenaren en de golfvereniging. Aan het woord komen Harry Span, voorzitter golfvereniging, baanarchitect Han Wessels, Ad Verhoeven en Rudolf Raymakers van de Natuurwerkgroep IVN het Woold, Cor Vos van het IVN en Toine Manders, mede-eigenaar golfbaan Het Woold.

Asten Nu - Lokaal preventieakkoord

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, besteden we aandacht aan het lokaal preventieakkoord, dat onlangs door vele partijen is gesloten. Wethouder Janine Spoor, Karin Spijkers van de GGD Brabant-Zuidoost en Luc Seelen van Leef! Asten geven tekst en uitleg over dit akkoord.

Nieuw in De Proeftuin

De Proeftuin van Someren heeft de coronatijd ingevuld met allerlei aanpassingen in de zaak aan de Kanaalstraat. Rachel Boerekamps en Martine Maas vertellen wat er allemaal veranderd is.

Kennedy Challenge-routes in Lierop en Helmond

Op zaterdag 3 juli ging de Kennedy Challenge van start, een alternatief voor de Kennedymars dat voor de tweede keer op rij wordt georganiseerd door JOEK. JOEK presenteert op www.kennedymars.nl enkele mooie wandelroutes, die je kan gaan lopen. SIRIS-fotograaf Rob Fritsen maakt filmpjes over Kennedy Challenge-routes in Lierop en in Helmond.

Deel 2:

Avond4daagse Asten van start

Op maandag 12 juli ging de derde editie van de Avond4daagse Asten van start op grasveld aan de Kerkstraat-Kruiskensweg. Het was prachtig weer om te gaan wandelen. SIRIS-tv praat met de twee bestuursleden Sandra Verhage en Franka van de Gevel.

Onthulling herdenkingsmonument bij het Keelven in Someren

Op zaterdag 10 juli onthulde wethouder Theo Maas een oorlogsmonument in de omgeving van het Keelven in Someren ter nagedachtenis aan de vliegtuigcrash aldaar in december 1941. Harrie van Horik van SIRIS-tv sprak na de onthulling met Gerard Verdonschot, voorzitter van Stichting Wehrmachthuisje Someren-Heide, en met Harrie Bakermans, WOII-kenner.

Nieuwe bruikleenovereenkomst Het Toverkruid

Op maandag 12 juli is er een nieuwe bruikleenovereenkomst getekend voor openbare basisschool Het Toverkruid lespunt Ommel. De handtekeningen werden gezet door wethouder John Bankers, namens de gemeente Asten, en Annemie Martens, bestuurder van Platoo.

Samenwerkingsconvenant met VAC

Op donderdag 8 juli ondertekenden de wethouders Louis Swinkels en Theo Maas in het gemeentehuis in Someren een samenwerkingsconvenant met het VAC. Voor het VAC zette Maria van Roosendaal-Mars haar handtekening.

Grote stroomstoring in Asten

In Asten was op vrijdag 9 juli sprake van een grote stroomstoring. Maar liefst 158 postcodes waren getroffen.

Project Biotoopverbetering op Golfbaan het Woold

Op golfbaan het Woold in Heusden vindt op 1 juli een bijzondere gebeurtenis plaats. Op die dag wordt het Project Biotoopverbetering IJsvogel en Vleermuis en overige soorten door het bestuur van de golfvereniging het Woold aangeboden aan de eigenaren van Golfbaan het Woold GVR (Green Valley Resort). Dit ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Vier Eikenbaan. Het project is onder meer een uitvloeisel van de goede samenwerking tussen de baaneigenaren en de golfvereniging. Harry Span, Ad Verhoeven en Rudolf Raymakers vertellen over dit bijzondere project.