SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 18 en 19 september

SIRIS-tv zendt op zaterdag 18 en zondag 19 september het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Rob Fritsen

De volgende filmpjes zijn te zien in de uitzending:

Deel 1:

Start werkzaamheden Beatrixlaan in Asten

Op maandag 13 september vond het officiële startmoment plaats van de werkzaamheden aan de Beatrixlaan in Asten om te komen tot een veilige schoolomgeving voor het Varendonck College en de naastgelegen nieuwe basisschool. Wethouder John Bankers, rector Irma van Nieuwenhuijsen van het Varendonck College en Maarten Theijs, directeur van kindcentrum LaLoBo, gaven het startsein.

Paardenwereld in Someren

SIRIS-fotograaf Rob Fritsen kreeg assistentie van vier leerlingen van het Varendonck College. Juliëtte Panhuijzen, Danique Brouwers, Lente Lamberts en Chris Vogels liepen in het kader van hun MAS-stage met Rob mee bij zijn foto- en filmreportages voor SIRIS. De stagiaires mochten een gezamenlijk onderwerp uitzoeken om te filmen en dat werd 'Paardenwereld in Someren'.

Asten Nu - Thema-avond Discriminatie & Inclusie

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de thema-avond 'Discriminatie en Inclusie', die op woensdag 29 september in het Varendonck College in Asten gehouden wordt. De initiatiefnemers Soekena Sabbar en Gijs de Jong en de raadsleden Lilian Vossen, Ellen Berkers en Marcel van Oosterhout vertellen over het waarom van deze avond en over hoe deze avond eruit komt te zien.

Modeshow De Zonnebloem en Modehuis Verdonschot

Op dinsdag 7 september hield de Zonnebloem Asten, samen met Modehuis Verdonschot, een modeshow in de Oranjerie van Museum Klok & Peel. Vrijwilligers van de Zonnebloem traden op als mannequin.

Wishful Singing en Der Müde Tod in Koepelkerk

De epische filmklassieker Der Müde Tod van Fritz Lang uit 1921 is op vrijdag 24 september in de Lieropse Koepelkerk te bewonderen. Vocaal ensemble Wishful Singing brengt deze film opnieuw tot leven. Ferd Raaymakers vertelt hoe deze voorstelling eruit komt te zien.

Rob Fritsen

Deel 2

Iets Vanuit Niets van De Speledonckers

De voorstelling 'Iets vanuit Niets' van De Speledonckers uit Someren ging op zondag 12 september in première. De tribunes van natuurtheater De Donck waren na bijna twee jaar eindelijk weer gevuld met publiek.

Voor de acht spelers moet dat een heerlijk gevoel zijn geweest. SIRIS-tv ging op woensdag 15 september kijken naar de tweede voorstelling.  Harrie van Horik praat met regisseur Ruud van Bree, de toneelspeelsters Petri van Dellen, Femke van Seggelen, Inge de Haas, Bodine van der Lubbe en Johanny Slegers, voorzitter Rietje Snijders en penningmeester Hans Kollée.

Opening tentoonstellingsruimte in Astense kerk

Op zaterdag 11 september werd in de Heilige Maria Presentatiekerk in Asten de nieuwe tentoonstellingsruimte op het oksaal officieel geopend. Burgemeester Anke van Extel en Els Haasen, de samensteller van de tentoonstelling over het Rijke Roomsche Leven, verrichtten de openingshandeling.

Asten Nu - Toename diefstal E-bikes

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de toename van de fietsendiefstallen in het centrum van Asten en dan vooral van dure e-bikes. SIRIS-tv ging een ochtend op pad met burgemeester Anke van Extel, de wijkagent Sander Verhappen en handhaver Luzan Janssen.

High Tea bij de Zonnebloem

Na een lange periode van rust komt de Zonnebloem-afdeling Asten weer geleidelijk op gang. Van maandag 6 tot en met vrijdag 10 september was er een High Tea voor alle gasten en vrijwilligers. Meer dan honderd personen namen hieraan deel. De High Tea werd bij de gasten thuisgebracht en meestal samen met de vrijwilliger werd genoten van een keur aan hapjes.Dankzij het mooie weer kon vrijwel iedereen in de eigen tuin genieten van al het lekkers. Dat gebeurde ook in de fraaie tuin van Jan Hurkmans. Zijn gasten waren Piet van Eijk, Jan Moors en vrijwilliger Jo Kersten.