SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 19 en 20 juni

SIRIS-tv zendt op zaterdag 19 en zondag 20 juni het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Huldiging zwarte band Quint Sanders

In Leerdam werd in het weekeinde van 12 en 13 juni het landelijke Dan-graadexamen afgenomen, ook wel bekend als het zwarte band examen. Soo Bak-Gi uit Asten was er vertegenwoordigd met Quint Sanders. Na afloop van dit examen was Quint geslaagd. Quint werd op dinsdag 15 juni gehuldigd door zijn vereniging.

Primeur voor De Ruchte en Carré

Met enorm veel trots heeft Theater de Ruchte in Someren, samen met Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, de primeur in Nederland met de installatie van desinfecterende UV-C verlichting van Signify. Tim Rijper en Fokko Keun van De Ruchte en William Bos van ETB Willem Bos vertellen wat dit allemaal inhoudt voor De Ruchte.

Oranjekoorts in Someren?

De landelijke media willen ons doen geloven dat er een Oranjekoorts heerst. SIRIS-tv ging op zoek naar deze koorts in de gemeente Someren. Het viel allemaal wel mee.

Kijken naar de gedeeltelijke zonsverduistering in Asten

De Jan Paagman Sterrenwacht in Asten was op donderdag 10 juni vanaf 11 uur ’s morgens geopend voor iedereen die de gedeeltelijke zonsverduistering wilde meemaken. Het waren toch gauw zo'n dertig belangstellenden, die op deze zonnige dag naar de zonsverduistering kwamen kijken. Door hun eigen kijker en in de koepel.

Slootjesdag van IVN en HSV Ons Genoegen

IVN Asten-Someren hield op zaterdag 12 juni, samen met hengelsportvereniging Ons Genoegen, een slootjesdag. Rob Fritsen en zijn stagiaire Emma Hoeben maakten daar een kort filmpje van.

Brocantewinkel Gezellige Meuk in oude Groenrijk

In het oude tuincentrum Groenrijk aan de Voorste Heusden in Heusden is sinds kort de brocantewinkel Gezellige Meuk gevestigd. Rob Fritsen en zijn stagiaire Lente Lamberts maakten er voor SIRIS-tv een filmpje. Gezellige Meuk is iedere week geopend van donderdag tot en met zondag.

Urban Hockey Event bij HCAS

Hockeyclub HCAS hield op vrijdag 4 juni het Urban Hockey Event. Jongens en meisjes van 5 tot en met 12 jaar namen op de hockeyvelden van HCAS deel aan vette oefeningen. Onder begeleiding van enkele spelers van Dames en Heren 1 waren de oefeningen coronaproof en vooral gezellig.

Oranje Festival bij NWC

Voetbalvereniging NWC uit Asten hield op zaterdag 12 juni het Oranje Festival op sportpark 't Root. Emma Hoeben en Rob Fritsen maakten een filmimpressie.

Deel 2:

Reallifesoap Het Roer Ommel op SIRIS-tv (11)

Janneke Smits-Malschaert en Boris Smits zijn vorig jaar augustus met hun drie kinderen verhuisd van Asten naar een bijzondere plek in Ommel, het oude witte kerkje aan de Kloosterstraat. In deze serie, gemaakt door De Peelpioniers, volgt SIRIS-tv het leven van de familie Smits die onder de bezielende leiding van moeder Janneke een enorme stap nemen in hun leven: ze verhuisden van Asten naar Ommel om daar een Bed & Breakfast te beginnen.

Installatie burgemeester Anke van Extel-van Katwijk

Op donderdag 10 juni vond de officiële installatie van Anke van Extel-van Katwijk als burgemeester van Asten plaats door Commissaris van de Koning Ina Adema. SIRIS-tv zond de installatie live uit.

Oranjekoorts in Asten?

De landelijke media willen ons doen geloven dat er een Oranjekoorts heerst. SIRIS-tv ging op zoek naar deze koorts in Asten. De koorts zal nog komen zeker.

Seniorenorkest Groot-Someren repeteert weer

Het Seniorenorkest Groot-Someren mag na lange tijd weer repeteren in De Ruchte in Someren. Daar zijn de orkestleden heel blij mee.

Nieuwe open keuken In d'n Herberg

In d'n Herberg in Someren heeft de restaurantdagen verruimd. Het restaurant heeft sinds kort ook een nieuwe open keuken. SIRIS-tv zocht Eric Bakermans op terwijl hij aan het grillen was.