SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 2 en 3 juli

SIRIS-tv zendt op zaterdag 2 en zondag 3 juli het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in drie delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Tussen 17.00 en 18.00 uur en tussen 0.00 en 1.00 uur is er een Van Dag tot Dag Special met de wat langere items.

De volgende filmpjes zijn in de uitzending:

Special:

Afscheid van wethouder Theo Maas

Na ruim 12 jaar (van 1 april 2010 tot 11 juni 2022) trouwe dienst nam Theo Maas op dinsdag 14 juni afscheid als wethouder van de gemeente Someren. Het afscheidsfeest vond plaats in de grote zaal van De Ruchte. Ceremoniemeester was Ellen van Bree.

Deel 1:

Jumbo Harrie Welten verkocht

Harrie Welten van de Jumbo aan de Speelheuvelstraat in Someren heeft zijn supermarkt verkocht. Harrie van Horik van SIRIS-tv praat met Harrie Welten over zijn toch wel onverwachte besluit om te stoppen.

Frans en Wim wandelen voor het KWF

Frans Raijmakers en Wim Kuijpers uit Someren wandelen de Kennedymars voor het goede doel KWF.
Frans en Wim vertellen waarom.

Opening Vogelasiel Someren na flinke verbouwing

Op zaterdag 18 juni werd het verbouwde Vogelasiel Someren officieel geopend. SIRIS-tv was van de partij.

Someren-Eind wil buurtsuper behouden

Theo Bosch van de buurtsuper in Someren-Eind gaat op 1 september met pensioen. Dat zou kunnen gaan betekenen dat ’t Eind zonder supermarkt komt te zitten. Om dit niet te laten gebeuren hield de Dorpsraad Someren-Eind op dinsdag 21 juni een informatieavond in De Einder.

Honderdste en laatste vakantiewoning

In Bungalowpark De Heihorsten in Someren werd gewerkt aan de honderdste en laatste vakantiebungalow. Op donderdag 9 juni waaide de vlag op deze 100e woning. Frank Meeuws van Frank Meeuws Bouw- en Timmerbedrijf trakteerde de werkers op appelflappen.

Bart Megens loopt 80 km voor KWF Kankerbestrijding

Bart Megens uit Lierop gaat de Kennedymars lopen en dat doet hij voor een goed doel. Gerty Hendriks-Thijs steunt Bart bij dit avontuur.

Deel 2:

Feestdag 150 jaar Royal Eijsbouts

Op vrijdag 10 juni werd in Asten het 150-jarig bestaansfeest van Koninklijke Eijsbouts gevierd in een tent op de binnenplaats van de klokkengieterij. Na de diverse toespraken werd er in de klokkengieterij een klok van tachtig centimeter hoogte gegoten. Deze klok krijgt een plek in het nieuwe gemeenschapshuis in de Kerkstraat.

Juf Astrid 40 jaar op de Mariaschool

Astrid van den Heuvel vierde op vrijdag 17 juni haar 40-jarig jubileum op de Mariaschool in Someren. Veertig jaar in het onderwijs en veertig jaar werkzaam op dezelfde school, dat is heel bijzonder. Het jubileumfeest van Astrid werd, behalve op school, ook gevierd in de grote zaal van De Ruchte. Met een optreden van haar dochter Diede en zoon Siard.

Internationale markt op De Diamant

Basisschool De Diamant in Someren hield van maandag 13 tot en met vrijdag 17 juni een internationale week. Die week werd afgesloten met een internationale markt met hapjes door ouders gemaakt.

Uitreiking voetbaldiploma's op De Potacker

Op woensdag 15 juni werden op sportpark De Potacker in Someren de voetbaldiploma’s uitgereikt aan de mini’s van de plaatselijke voetbalclub. Voordat de jongens en het ene meisje hun diploma kregen, werden ze  nog op een pittige training getrakteerd.

Soko for Kenya

Op zaterdag 11 juni werd er een zogenaamde Soko gehouden bij Melkveehouderij Wim van Helvoort aan de Vaarselstraat in Someren. Soko betekent markt in het Swahili.

Presentatiemarkt Land van de Peel op Varendonck College in Asten

Op woensdag 29 juni was er op het Varendonck College in Asten een presentatiemarkt ter afsluiting van het PO/VO-project (PO/VO staat voor Primair onderwijs, Voortgezet onderwijs) Land van de Peel, waarin het Technasium van het Varendonck College samenwerkt met basisschool Het Talent in Asten. Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Simone Berkvens en Rob Fritsen, maakte een impressie.

Buitenspeeldag in Someren-Eind

Jeugdvakantiewerk Someren-Eind hield op woensdag 15 juni de buitenspeeldag in de pastorietuin aan de Nieuwendijk. SIRIS-tv ging er een kijkje nemen en sprak er met Francesca Boomsma en Saskia Gruijters van het Jeugdvakantiewerk Someren-Eind en met deelnemer Mees van de Voort.

DonckiePop Varendonck College Asten

Op donderdag 30 juni vond bij het Varendonck College in Asten het festival DonckiePop met artiesten van eigen bodem. Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Anna Sherstiuk en Rob Fritsen, maakte een impressie van dit festival.