SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 2 en 3 oktober

SIRIS-tv zendt op zaterdag 2 en 3 oktober het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn te zien in de uitzending:

Deel 1:

De 17.000e is Pleun

Pleun Vermeulen uit Asten, dochter van Silke Swinkels en David Vermeulen, is de 17.000e inwoner van de gemeente Asten. Daarmee bereikt Asten een bijzondere mijlpaal. Burgemeester Anke van Extel-van Katwijk bracht op vrijdag 24 september een bezoek aan de drie weken oude Pleun en haar gelukkige ouders.

Prikkelarme kermis in Someren

Op maandag 27 september vond in Someren de prikkelarme kermis plaats.De deelnemers van KansPlus Asten-Someren-Deurne vierden hun kermis met gereduceerd muziekvolume, gedoofde verlichting en aangepaste snelheden.Het was weer genieten geblazen.

Kermis in Someren overdag

De kermis in Someren is voorbij. Een fantastische kermis met veel volk, mooi weer en een prima sfeer.

Houthandel Looijmans 50 jaar

Deze maand is het exact vijftig jaar geleden dat Jan Looijmans het in Someren gevestigde familiebedrijf Houthandel Looijmans is gestart. Waar de grondlegger in 1971 ooit is gestart met de verkoop van houten schrootjes vanuit een kleine loods, is het bedrijf anno 2021 getransformeerd naar een ‘wereld van hout’. Harrie van Horik van SIRIS-tv blikt terug op vijftig jaar Houthandel Looijmans en dat doet hij met Jan Looijmans, Marcel en Marie-Louise Looijmans en de werknemers Daan Raijmakers, Gerard van den Boomen en Maartje Eerden.

Deel 2

Kermis in Someren ’s avonds

De kermis in Someren was op z'n mooist in de avonduren met al die lichtjes.

Drukke Someren kermis

Van vrijdag 24 tot en met dinsdag 28 september was het Someren kermis. De behoefte aan de kermis was kennelijk groot, want alle dagen was het druk op de kermis. Dat kwam ook door het mooie weer. SIRIS-tv praat met de kermisexploitanten Joop Rooze, Johan Rovers en Joop Hoefnagels.

Oliebollen horen bij de kermis

Op dinsdag 28 september trakteerden Pierre Swinkels en Stefan Relou van kermisorganisator Swinkels Events de bewoners en medewerkers van de zorgcentra Eegelshoeve en Sonnehove in Someren op oliebollen. De oliebollen werden uitgedeeld door burgemeester Dilia Blok en de wethouders Theo Maas en Louis Swinkels.

Radio ORO met Rolly P ft Theo

Tijdens de Prokkeldag van ORO op woensdag 22 september nodigde Peter Voermans alias Rolly P. wethouder Theo Maas uit om samen met hem een radioprogramma te maken voor Radio ORO. In de studio in De Ruchte namen ze plaats achter de knoppen en de schuiven.

MVO-dag Reynaers Roval en Agentor bij De Lisse in Asten

De Reynaers Roval MVO-dag kon in 2020 helaas niet doorgaan. Om in 2021 toch nog een verantwoord aangepaste MVO-dag plaats te laten vinden, besloot Reynaers Roval het plan van het personeel van zorgcentrum De Lisse in Asten om een wandelvierdaagse te houden, te ondersteunen. Met 33 medewerkers, verdeeld over de vier dagen, reden ze met de deelnemende bewoners van De Lisse met een rolstoel door Asten. Dit jaar namen ook collega’s van het in 2020 overgenomen bedrijf Agentor uit Oud-Gastel deel aan de MVO-dagen. Rob Fritsen maakte namens SIRIS-tv een filmpje tijdens de tweede wandeldag op dinsdag 28 september.

Herinneringsboom Stichting Vier het Leven onthuld

Op zaterdag 18 september werd in de omgeving van natuurpoort De Vennenhorst in Someren een bijzondere herinneringsboom van Stichting Vier het Leven onthuld in het bijzijn van burgemeester Dilia Blok. Patricia Bennenbroek en Jessica van Kollenburg vertellen over deze bijzondere boom.

Zaterdag tussen 20.00 en 22.00 uur zendt SIRIS-tv een herhaling uit van 'Hommage aan Louis van den Bosch'.