SIRIS.nl

SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 20 en 21 november

SIRIS-tv zendt op zaterdag 20 en 21 november het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn te zien in de uitzending:

Deel 1:

Intocht Sinterklaas in Asten 2021

Sint Nicolaas en zijn Pieten waren op zondag 14 november in Asten. Het SIRIS-tv-duo Anna van Extel en Rob Fritsen maakte een filmpje van de intocht van de Sint.

Someren bij aankomst Sint op tv

Sinterklaas is weer in het land. Op zaterdag 13 november was er een defilé voor de Sint op Paleis Soestdijk. De gemeente Someren mocht hierbij aanwezig zijn. Burgemeester Dilia Blok kwam als enige gemeente niet met kinderen, maar met de enthousiaste en creatieve mensen van ORO. Samen met de burgemeester hebben ze met liefde koekjes gebakken voor de Sint en een prachtige vlinder voor hem gemaakt. Een vlinder die de kleurrijkheid van Someren symboliseert. Want iedereen is welkom in Someren.

Hasna en Sterre winnen vlog challenge

Hasna en Sterre zijn de winnaars van de vlog challenge, die de Midas in Asten onlangs hield ter gelegenheid van het vijftigjarig bestaan van het winkelcentrum. Op maandag 15 november mochten Hasna en Sterre hun prijs ophalen. Angelique Verstappen deelde de prijs uit.

Opening dierenverblijf De Boerdonck

Op donderdag 11 november werd in de tuin van Amaliazorg Hof van Bluijssen in Asten een nieuw dierenverblijf officieel geopend. Locatiehoofd Mariska Slegers heette iedereen welkom.

Onderhoudsdag Gedenkbos Asten

Stichting Gedenkbos Asten hield op zaterdag 13 november een onderhoudsdag. Vrijwilligers gingen takken snoeien, er werden 'wildgroei' boompjes weggehaald, paaltjes werden vervangen, bordjes schoongemaakt, de randen van het perceel uitgedund en nog veel meer.

Elfde van de Elfde in land van De Keijepaol

Het Elfde van de Elfde-festival in Someren-Heide ging op donderdag 11 november gewoon door. Om 16.00 uur waren de eerste feestvierders al te vinden in de grote feesttent aan de Brink in het land van De Keijepaol. Snel feesten nu het nog kan, was het motto.

Deel 2:

Sint in optocht door Someren

Sinterklaas en zijn Pieten waren op zondag 14 november in Someren. Zij gingen in optocht door het hele dorp, voorafgegaan door Muziekvereniging Somerens Lust en de kinderen van het koor Quintessens.

Bart de Groot lijsttrekker Gemeenschapslijst

Tijdens de achterbanvergadering van dinsdag 9 november is Bart de Groot unaniem als lijsttrekker van de Gemeenschapslijst verkozen voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Bart stelt zich aan u voor.

Ontmoeten in De Weijers

In De Weijers in Someren-Noord kunnen mensen elkaar ontmoeten. Dat konden ze altijd al, maar nu ook op een speciale manier. Marianne Lenders en Jeanne van Schijndel vertellen hier meer over.

Orthoptist Fariha Hashemzada bij Stokvis & Stokvis

Het team van Stokvis & Stokvis Oog en Oor in de Postelstraat in Someren is onlangs versterkt met orthoptist Fariha Hashemzada. Fariha stelt zich aan u voor.