SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 21 en 22 mei

SIRIS-tv zendt op zaterdag 21 en zondag 22 mei het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn in de uitzending:

Deel 1:

Levensgroot Jumbo Ganzenbordspel

Op zaterdag 14 mei werd op het Wilhelminaplein in Someren het ganzenbordspel van Groot-Someren gespeeld op een spelbord van zestien vierkante meter. Dit ganzenbordspel is speciaal ontworpen door en voor Jumbo Harrie Welten Someren.

Wethouders aan de bak

De wethouders Janine Spoor van Asten en Theo Maas van Someren moesten op vrijdag 13 mei aan de bak met het bakken van pannenkoeken voor de bewoners van Kempenhaeghe aan de Dokter Eijnattenlaan in Someren.

Carin en Philip Stokvis met pensioen

Op woensdag 11 mei werden Carin en Philip Stokvis uitgezwaaid door hun dochters Sophie, Lisa en Elvira, aanhang, kleinkinderen en het personeel van Stokvis & Stokvis Oog & Oor aan de Postelstraat in Someren.Op die dag gingen Carin en Philip namelijk officieel met pensioen en dat afscheid werd feestelijk gevierd.

Onthulling kunstwerk op Moorsel

Op woensdag 11 mei werd op Moorsel in Lierop een kunstwerk van de Antwerpse Alexandra Crouwers onthuld

Jaarmarkt A Capella Lierop

Op zondag 15 mei was er weer eens een jaarmarkt in het centrum van Lierop.
Mannenkoor a Capella hield deze markt, in samenwerking met Van Aerle Organisatieburo, alweer voor de vijfde keer.

't Rendal herdenkt bevrijding

Basisschool ’t Rendal in Lierop herdacht op vrijdag 13 mei de bevrijding bij het Frank Doucettemonument.

Deel 2:

Passie voor Ondernemen - Van Dongen Engineering Someren

In de 10e aflevering van het programma ‘Passie voor Ondernemen’ bezoekt Monique Martens het bedrijf Van Dongen Engineering aan de Dorser 1 in Someren.

Opening expositie 150 jaar Koninklijke Eijsbouts

Met de officiële opening van de expositie ‘150 jaar Royal Eijsbouts, het kroonjuweel van Astense bedrijvigheid’ is op zondag 15 mei in Museum Klok & Peel het startsein gegeven voor een bescheiden viering van het 150-jarig bestaan van Koninklijke Eijsbouts klokkengieterij in Asten.

Barnfest in Heusden op z’n Engels

Op vrijdag 14 en zaterdag 15 mei werd in Heusden het Barnfest gehouden. Rob Fritsen en Anna Sherstiuk van SIRIS-tv maakten daar een filmpje. Omdat de Oekraïense verslaggever Anna geen Nederlands spreekt, maar wel Engels, moesten de feestende Heusdenaren haar vragen in het Engels of liever in het Amerikaans beantwoorden. Dat zorgde voor geanimeerde gesprekken.

Muziekfeest Opkikkers & Vrienden

Amusementsgroep De Opkikkers en Vrienden houden op zondag 5 juni een muziekfeest voor ouderen op het Wilhelminaplein in Someren. De Opkikkers Karina en Peter van Deursen, Piet Engelen en Monique Ermers vertellen zelf hoe dit feest eruit komt te zien.

Voortgang nieuwbouw Kindcentrum De Ontdekking in Asten

In de Beatrixlaan in Asten wordt het nieuwe kindcentrum De Ontdekking gebouwd.