SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 22 en 23 januari

SIRIS-tv zendt op zaterdag 22 en zondag 23 januari het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn in de uitzending:

Deel 1:

Kapelaan Van Overbeek vertrekt

Kapelaan Harold van Overbeek verlaat op 1 juli de Franciscusparochie. Dat nieuws verraste veel parochianen, vooral in Ommel. De kapelaan vertelt waarom hij vertrekt.

Dode hoekproject op de Antoniusschool

De Antoniusschool in Heusden had op vrijdag 14 januari een dode hoek-project op het programma staan. SIRIS-tv ging er een kijkje nemen.

Baanbrekend onderzoek met Maarten Deenen

Maarten Deenen uit Someren, als ziekenhuisapotheker werkzaam bij het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, heeft meegewerkt aan een baanbrekend onderzoek, waarvoor nationaal en internationaal veel belangstelling voor is. Dit onderzoek werd gepubliceerd in het toonaangevend blad European Journal of Cancer. SIRIS-tv zocht hoofdonderzoeker Maarten Deenen thuis in Someren op.

Fysiotherapie Van Zon in Someren

Bob van Zon uit Someren is sinds enkele maanden met zijn bedrijf Fysiotherapie Van Zon gevestigd in het pand van Infinity Fitness aan de Witvrouwenberg in Someren. SIRIS-tv zocht Bob van Zon op.

Herfst in Someren 2021

Deel 2:

Horeca Asten één dag open

De horeca in Asten sloot zich op zaterdag 15 januari aan bij de landelijke actie om horecagelegenheden voor één dag te openen. De horecazaken gingen open van 10.00 tot 17.00 uur. Restaurant Innesto aan de Reeweg in Asten maakte er een mooie happening van.

Horeca Someren één dag open

De horeca in de gemeente Someren ging op zaterdag 15 januari open als protest tegen de coronamaatregelen, die de horeca buitensporig hard raken. De gemeente Someren gaf de horeca alle ruimte voor een ludieke actie waarbij ze hun zaak tussen 10.00 en 17.00 uur open maakten. Burgemeester Dilia Blok en de wethouders Theo Maas en Louis Swinkels maakten een rondje langs de horeca.

Herfst in Asten 2021