SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 23 en 24 april

SIRIS-tv zendt op 23 en 24 april het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn in de uitzending:

Deel 1:

Crescendo speelt August August, August!

Op vrijdag 15 april vond in zaal In d’n Herberg in Someren de kick-off plaats van de nieuwe productie van toneelvereniging Crescendo: ‘August August, August! De regie van deze familievoorstelling is in handen van Toon Maas en Karin van der Meer. Tijdens de kick-off werden ook de prachtige poster, de hoofdrolspelers en de maquette van het decor, ontworpen door Jan Swinkels, gepresenteerd. Karin van der Meer nam de aanwezige spelers, bestuursleden en andere medewerkers mee in het verhaal van clown August.

Brandweeroefening bij de Loovevijver

De brandweer van Someren hield onlangs een grote oefening bij de Loovevijver in Someren. Ook SIRIS-tv had daar een rol, namelijk in de weg lopen en tegelijkertijd een filmpje maken.

Zomerseizoen ’t Ackertje van start

Petanquevereniging ’t Ackertje uit Someren startte op donderdag 14 april met het zomerseizoen. Het paviljoen op sportpark De Potacker ligt er mooi bij. Ton Uitenhaag, voorzitter van de petanquevereniging, vertelt wat er tijdens de winterperiode allemaal gebeurd is.

Gemeentenieuws - Subsidie voor eenmalige activiteiten

Wist je dat de gemeente Someren ook een bijdrage betaalt aan kleinere, eenmalige activiteiten? Ook als je geen stichting of vereniging bent, kun je hiervoor subsidie aanvragen. Tenminste, als de activiteit aan een aantal voorwaarden voldoet. In deze uitzending van Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, vertellen wethouder Louis Swinkels en vakspecialist Patricia Handels meer over deze subsidies. Zij staan voor het viaduct in Lierop.

Aanleg fietspad Dijkstraat in volle gang

Tussen Asten en Lierop komt een nieuw fietspad. De werkzaamheden zijn in volle gang. Vanaf maandag 11 april zijn er ook allerlei verkeersmaatregelen genomen.

Deel 2:

Inrichting nieuw gemeenschapshuis Asten

De bouw van het nieuwe gemeenschapshuis in de Kerkstraat in Asten verloopt volgens planning. De leden van de exploitatiestichting zijn zelfs al in de weer geweest voor de inrichting van het gemeenschapshuis. Er zijn zelfs beelden van de inrichting. Marieke Zantingh en Han van Bussel vertellen over hoe het interieur er globaal uit komt te zien.

Bouw nieuw gemeenschapshuis in Asten

De bouw van het nieuwe gemeenschapshuis in Asten vordert gestaag.  Rob Fritsen van SIRIS-tv maakte een filmpje van deze bouw.

Banken voor Sint Ambrosius

Medewerkers van Team UDAS hebben op donderdag 7 april, samen met vrijwilligers van bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius uit Asten, drie banken gezet op het terrein van St. Ambrosius aan de Nachtegaalweg. De banken zijn gemaakt door leden van de bijenhoudersvereniging in de loods van Toon Leenders aan de Hollideeweg in Heusden. Ron Hagelaar, voorzitter van Sint Ambrosius, sprak de vrijwilligers toe in de stromende regen.

Requiem van W.A. Mozart door Puur Sangh

Op zondag 1 mei om 20.00 uur wordt eindelijk, na twee jaar uitstel in verband met de coronapandemie, het Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart uitgevoerd door gemengd koor Puur Sangh in de Heilige Maria Presentatiekerk in Asten. De voorbereidingen voor dit concert zijn in volle gang. Voorzitter Jenny Heijmans en dirigent Ton Slegers vertellen over dit bijzondere concert.

Peelpartners Paastoernooi NWC Asten

Op zaterdag 16 en maandag 18 april werd op sportpark ’t Root, na twee toernooiloze seizoenen, het NWC Peelpartners Paastoernooi gehouden met ruim 750 kinderen. In totaal deden er 82 teams mee. Rob Fritsen maakte op zaterdag een filmpje namens SIRIS-tv.