SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 24 en 25 juli

SIRIS-tv zendt op zaterdag 24 en zondag 25 juli het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Laatste kaartenactie Someren Geraakt

De vrijwilligers van 'Someren Geraakt' hebben weer een nieuwe hartverwarmende kaartenactie bedacht. De kaarten werden op zaterdag 17 juli uitgedeeld op het Wilhelminaplein door vrijwilligers van 'Someren Geraakt'.

Afscheid van juf Rida en juf Miriam van De Brigantijn

Op woensdag 21 juli nam SBO De Brigantijn in Someren afscheid van twee leerkrachten en dat waren Rida van de Kam en Miriam Grosfeld. Het afscheidsfeest begon met een ereboog.

Handboogvereniging Oude Roem Handhaven weer actief

Handboogvereniging Oude Roem Handhaven uit Someren is na de vervelende coronaperiode weer in actie gekomen. Op de banen aan de Potackerweg wordt volop geschoten. SIRIS-tv praat met José Kluijtmans, Harry de Wit en Dorus van Heugten van ORH.

Van Lierop naar Zichem

Op zaterdag 14 augustus fietst een gezelschap Lieroppenaren naar het Belgische Zichem. Ferd Raaymakers, pastor Jan Zwirs en Gerard Geutjens vertellen waarom ze dat gaan doen.

Start Dorpskwis Lierop

Op zaterdag 2 oktober wordt in Lierop weer een dorpskwis gehouden. Dat is tenminste te hopen. Op zaterdag 17 juli moesten de deelnemende teams eerst door de corona-teststraat.

Herdenking 't Rendal bij Frank Doucette-monument

Basisschool ’t Rendal in Lierop heeft in september 2014 het Frank Doucettemonument geadopteerd.
Niet qua onderhoud maar qua jaarlijkse aandacht voor de slachtoffers van de oorlogen en de bevrijding. Bijzondere aandacht is er voor de Amerikaan Frank Doucette, die op de laatste dag van de Tweede Wereldoorlog op 19 september 1944 sneuvelde op de hoogte van Oeijenbraak.
Op vrijdag 16 juli was er bij het Frank Doucette-monument weer een herdenking door groep 7 en 8 van ’t Rendal.

Deel 2:

Gemeentenieuws - Nieuw horecabeleid

In Gemeentenieuws, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Someren, aandacht voor het nieuwe horecabeleid. Op dinsdag 20 juli was er in De Ruchte in Someren een interactieve informatieavond over het horecabeleid.  Na afloop vertelden burgemeester Dilia Blok, wethouder Louis Swinkels, Eric Bakermans van In d’n Herberg en Mark Hikspoors van Groepsaccommodatie De Hoof over wat er allemaal ter sprake kwam op de avond.

Geluksroutes Lierop officieel geopend

Op zaterdag 17 juli werden op het kerkplein in Lierop de Geluksroutes officieel geopend met de onthulling van een routepaaltje door dorpsondersteuner Marieke Linders en fanatiek wandelaar Toon van Vroonhoven. De Geluksroutes zijn door de werkgroep Dienstverlening & Communicatie van Dorpscoöperatie Lierop Leeftontwikkeld met Everdine Heesmans en Frank Hurkmans als kartrekkers.

Nieuw speeltoestel in Het Talent

In Kindcentrum Het Talent in Asten werd op maandag 19 juli een nieuw speeltoestel onthuld. De kleuters konden niet wachten om er op te klimmen.

VSN Voetbaldagen op De Potacker

Op sportpark De Potacker in Someren werden van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juli de VSN Voetbaldagen gehouden. SIRIS-tv was er op de tweede dag en sprak er o.a. met Hein Poell van Voetbal School Nederland.

Ludieke actie voor meer personeel

Brabant Accountants en Belastingadviseurs in Someren-Eind heeft een ludieke actie opgezet om personeel naar het kantoor te lokken. Frans Raijmakers en Linda Driessen vertellen over deze bijzondere actie.