SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 25 en 26 juni

SIRIS-tv zendt op zaterdag 25 en zondag 26 juni het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen en weken in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn in de uitzending:

Deel 1:

Zeskamp Asten voor junioren

Het evenemententerrein aan de Lienderweg in Asten vormde op zaterdag 18 juni het toneel voor de zeskamp voor de junioren. Buurtverenigingen De Paddestoel en Den Hemelberg tekenden voor de 36e keer op rij voor de organisatie van dit evenement. Vijftien juniorenteams lieten tijdens de spellendag zien wat ze in hun mars hadden.

Start PR-campagne Pinokkio

Op zaterdag 4 juni ging in natuurtheater De Donck in Someren de PR-campagne van start van de jubileumvoorstelling Pinokkio. SIRIS-tv was van de partij en sprak met Carin Slegers, Petri van Dellen, Johanny Slegers, Bodine van der Lubbe en Mirline Kramer.

Programma 100 jaar Heusden

In 2021 was het 100 jaar geleden dat Heusden een kerk bouwde en dus een eigen parochie werd. Voor de Heusdenaren was dat voldoende reden om er een groot feestjaar voor te organiseren. Door corona moest de organisatie besluiten om alle activiteiten in het kader van het 100-jarig bestaan van Heusden door te schuiven naar dit jaar. Bart Wijnen en Toon Hartman vertellen wat we dit jaar nog kunnen verwachten aan feestelijkheden.

Sponsorloop voor Giro di KIKA door leerlingen van Het Talent

Basisschool Het Talent in Asten hield op woensdag 15 juni een sponsorloop voor de actie Giro di Kika. De kinderen van Het Talent renden zoveel mogelijk rondjes vanaf Het Talent richting Logtenstraat, Klaproosstraat, Lienderweg en weer terug naar Het Talent.

Voortgang nieuwbouw Kindcentrum De Ontdekking in Asten

De bouw van Kindcentrum De Ontdekking aan de Beatrixlaan in Asten zit op schema. Rob Fritsen van SIRIS-tv maakte een korte impressie van de voortgang van de bouw.

Rob Fritsen

Deel 2:

Feestavond 75 jaar KV Klimop

Korfbalvereniging Klimop uit Asten bestond op 20 mei precies 75 jaar. Dit jubileum werd gevierd in het weekeinde van 20, 21 en 22 mei. Op vrijdagavond 20 mei was er een receptie, waren er diverse huldigingen van jubilarissen en tot slot was er een reünie. Harrie van Horik sprak na afloop van de huldigingen met Mieke en Koos Peters, Mia Cortooms-van Schaijk, Marcel en Johan Driessen, Truus van der Cruijs, Jos van den Heuvel, Mariëtte Berkers en Peter van Oosterhout.

Koppelschiettoernooi 75 jaar KV Klimop

Korfbalvereniging Klimop hield op zaterdag 21 mei een koppelschiettoernooi.

Cantus 75 jaar KV Klimop

Korfbalvereniging Klimop uit Asten hield op zondag 22 mei een biercantus, hosted by Hans en Karel.

Asten Nu - Voortgang fietspad Dijkstraat

In Asten Nu, het voorlichtingsprogramma van de gemeente Asten, aandacht voor de voortgang bij de aanleg van het fietspad in de Dijkstraat. Op woensdag 15 juni waren ze daar bezig met het asfalteren van het fietspad. Wethouder John Bankers en projectleider Rien Mertens waren er getuige van.

Koperen jubileumviering golfvereniging Het Woold in Heusden

Op 17 mei 2010 werd golfvereniging Het Woold in Heusden opgericht. In 2020 wilde de vereniging het 10-jarig bestaan groots gaan vieren, maar corona gooide roet in het eten. Het 12,5 jarig-bestaan van de vereniging werd o.a. gevierd met het Wooldstockfestival op zaterdag 18 juni. Tijdens dit festival werd er een bijzondere klok aangeboden.

De twee filmpjes over de opening van de ORO-woning in de Wilhelminastraat en Het Liender in Asten zijn de hele week uitgezonden op SIRIS-tv en zijn nu nog enkel te zien op siris.nl, SIRIS-Facebook en Youtube.