SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 25 en 26 september

SIRIS-tv zendt op zaterdag 25 en zondag 26 september het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn te zien in de uitzending:

Deel 1:

Verspreiding bevrijdingsvuur Peelregio vanuit Meijel

Op zondag 19 september werd voor de derde keer het Bevrijdingsvuur door de Peelgemeenten verspreid. Deze bijzondere activiteit vond dit keer plaats vanuit Vesting en Belfort Vossenberg aan de zuidelijke rand van het Nationaal Park De Groote Peel in Meijel. Dit onder het motto 'De Peel kent geen grenzen'.

Jumbo-actie dvd 'Op de koffie bai'

Bij Jumbo Harrie Welten in Someren vond op zaterdag 18 september de presentatie plaats van de dvd met tien afleveringen van ‘Op de koffie bai’. Dirk van Diepen was zelf aanwezig voor een meet & greet en het signeren van de dvd. Verschillende gasten, die mee hebben gewerkt aan de dvd, waren aanwezig. Zo waren Iet en Sjef van de Vrande er met hun orgel. Wethouder Louis Swinkels nam de eerste dvd in ontvangst.

Avondmaaltijd bij Van Harte Samen

De Stichting Van Harte Samen uit Someren zet zich in voor kwetsbare mensen in de gemeente Someren. Speciaal voor deze mensen organiseert de stichting bijeenkomsten op de locatie De Viersprong. Willie van den Boer en Edwin van Gerven, voorzitter en penningmeester van Van Harte Samen, en Barbara Vos en Patrick Vanveldhoven vertellen over hun tweewekelijkse gezamenlijke maaltijden.

Bevrijdingsvuur in Lierop

Op zondagavond 19 september kwam het Bevrijdingsvuur vanuit Meijel naar Lierop. Diezelfde middag vond in Meijel de ceremonie ‘Bevrijdingsvuur Peelregio’ plaats. Na afloop van deze ceremonie werd het Bevrijdingsvuur naar alle Peelgemeenten gebracht. Lopers van atletiekvereniging ’t Jasper Sport brachten de fakkel naar het Frank Doucette-monument in Lierop, waar bestuursleden van de Stichting Lierop 825 en Dorpsoverleg Lierop en buurtbewoners het bevrijdingsvuur in ontvangst namen.

Deel 2:

Herinneringsboom Stichting Vier het Leven onthuld

Op zaterdag 18 september werd in de omgeving van natuurpoort De Vennenhorst in Someren een bijzondere herinneringsboom van Stichting Vier het Leven onthuld in het bijzijn van burgemeester Dilia Blok. Patricia Bennenbroek en Jessica van Kollenburg vertellen over deze bijzondere boom.

Kermis mag weer

De kermis mag weer in de gemeente Someren. Van vrijdag 17 tot en met maandag 20 september was de eerste kermis en die was in Lierop. Voordat de kermis open ging, sprak SIRIS-tv met kermisorganisator Pierre Swinkels.

Kermis in Lierop

De kermis in Lierop zit er weer op. Vier dagen lang was het er gezellig druk, en dat had ook te maken met het goeie weer.

Fok 't is gin paardendag

Op kermismaandag in Lierop was er dit geen fokpaardendag. En dus ook geen tent waarin gefeest kan worden. Carnavalsvereniging De Kaauw Voetjes en Nirwana kregen het idee om samen het evenement ‘Fok 't is gin paardendag’ te organiseren.

Verkeerslandbouwdag in Ommel

Op het Onze Lieve Vrouwenplein in Ommel vond op zaterdag 18 september de verkeerslandbouwdag plaats. Het plein was veranderd in een verkeersplein met echte verkeerslichten.

Nieuw cursusjaar De Peelse School

In Atelier De Peelse School aan de Julianastraat in Asten worden tekencursussen, schildercursussen en kunstbeschouwing cursussen en -clinics gegeven. Het nieuwe cursusjaar is inmiddels begonnen. Sarah Wigman en Els Haasen vertellen wat zij u kunnen aanbieden.