SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 26 en 27 juni

SIRIS-tv zendt op zaterdag 26 en zondag 27 juni het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

Eric Driessen

De volgende filmpjes zijn nu in uitzending:

Deel 1:

Park De Heihorsten bijna klaar voor ontvangst gasten

Op Park de Heihorsten aan de Bosrandweg in Someren zijn de eerste vijfentwintig woningen in de afgelopen weken opgeleverd aan de eigenaren. Om dit een officieel tintje te geven was er in het weekend van vrijdag 18 tot en met zondag 20 juni het eigenarenweekend, waarbij de eigenaren als eerste in hun eigen vakantiewoning konden verblijven. SIRIS-tv kreeg op vrijdag 18 juni alvast een rondleiding in het park.

Volgende mijlpaal nieuwbouw Voordeldonk

Na het kiezen van een architect op 24 maart bereikte Stichting Prodas op donderdag 17 juni een volgende mijlpaal bij de nieuwbouw van basisschool Voordeldonk in Asten.
Op die dag werd er op de school een samenwerkingsovereenkomst getekend door wethouder John Bankers, bestuursvoorzitter van Prodas Mischa Kleukers, Roosje Verhees van Kinderopvang Norlandia en architect Sylvie Smeets van Architecten aan de Maas.

Blitz Kapper en Kadoshop vd Plank in één pand

Sinds woensdag 16 juni is kapperszaak Blitz Kapper gevestigd in de winkel Kadoshop van de Plank in de Postelstraat in Someren. De kadoshop is bovendien verbouwd. SIRIS-tv ging een kijkje nemen in deze bijzondere gecombineerde zaak.

Hoogste punt huurwoningen Wocom Eric Driessen

Deel 2:

Reallifesoap Het Roer Ommel op SIRIS-tv (12)

Janneke Smits-Malschaert en Boris Smits zijn vorig jaar augustus met hun drie kinderen verhuisd van Asten naar een bijzondere plek in Ommel, het oude witte kerkje aan de Kloosterstraat. In deze serie, gemaakt door De Peelpioniers, volgt SIRIS-tv het leven van de familie Smits die onder de bezielende leiding van moeder Janneke een enorme stap nemen in hun leven: ze verhuisden van Asten naar Ommel om daar een Bed & Breakfast te beginnen.

Eiken moeten wijken voor fietspad

Het fietspad langs de Dijkstraat in Asten richting Lierop verkeert al jaren in slechte staat en is erg smal voor een tweerichtingsfietspad. De gemeente Asten is gestart met de voorbereiding voor de aanleg van het nieuwe fietspad dat voldoet aan de huidige maatstaven. Maar liefst negentien laanbomen moeten er voor het fietspad worden gekapt in de bebouwde kom. En dat ook nog eens op een van de mooiste plekken van Asten.

Cd Van Zwijgers en Praters van Jos Wigman (deel 1)

Dichter, schilder en liedjesschrijver Jos Wigman uit Asten presenteerde enige tijd terug zijn nieuwe cd ‘Van zwijgers en praters’. Een hele bijzondere cd met heel speciale videoclips. Die wil SIRIS-tv graag laten zien, maar niet voordat Jos Wigman uitleg geeft over de cd en de clips. Jos Wigman vertelt over de totstandkoming van de cd ‘Van zwijgers en praters’.

Hoogste punt sociale huurwoningen WoCom

Op donderdag 17 juni ging de vlag in top bij het bereiken van het hoogste punt bij de bouw van de zestien sociale huurwoningen van WoCom in de wijk Groote Hoeven in Someren. Wethouder Louis Swinkels mocht de officiële handeling verrichten.

Wereld Yogadag in tuin Kasteel Heusden

Yoga Jiva in Asten hield op maandag 21 juni een sfeervol evenement in de kasteeltuin in Heusden in het kader van Wereld Yogadag. Het evenement stond in het teken van 'Verbinding'. De yogadocenten Franca Gijsbers van Yoga Jiva en Loes van Stratum van La_Loes vulden een avond met yoga, meditatie, pranayama en mantra's. Lente Lamberts en Rob Fritsen maakten er namens SIRIS-tv een korte impressie.

Lente Lamberts