SIRIS-weekoverzicht Van Dag tot Dag 28 en 29 mei

SIRIS-tv zendt op zaterdag 28 en zondag 29 mei het weekoverzicht van 'Van Dag tot Dag' uit met filmpjes, die afgelopen dagen in de gemeenten Asten en Someren gemaakt zijn.

De filmpjes worden in twee delen uitgezonden.

Deel 1 wordt uitgezonden om 6.00, 8.00, 10.00, 18.00, 20.00 en 22.00 uur en deel 2 om 7.00, 9.00, 11.00 uur, 19.00, 21.00 en 23.00 uur.

De volgende filmpjes zijn in de uitzending:

Deel 1:

Vrouwen 3 SV Someren-NWC op de platte kar

De meeste voetbalcompetities lopen op hun einde. Hier en daar hebben we al platte wagens door de dorpen zien rijden waarop de kampioenselftallen aan het hossen en springen waren. Dat deed ook het team Vrouwen 3 van SV Someren-NWC. Op zondag 22 mei werden ze kampioen en maakten ze een rondje door Someren en Asten. De reis op de platte kar eindigde op sportpark ’t Root.

SpaceBuzz op De Diamant

Op donderdag 19 mei stond de Spacebuzz in de Noorderlaan in Someren-Noord bij basisschool De Diamant. De leerlingen van De Diamant mochten 12 minuten lang in de huid van een astronaut kruipen.

Nieuw apparaat bij Stokvis & Stokvis

Stokvis & Stokvis Oog en Oor in de Postelstraat in Someren heeft een nieuw apparaat in bedrijf. Lisa en Sophie Stokvis vertellen waar dit apparaat voor dient.

Peteyfest Lierop 2022

Op zaterdag 14 en zondag 15 mei werd in Lierop het Peteyfest gehouden. Op zaterdag waren er nieuwe mooi aangeklede area’s met deuntjes van meezingers tot hardstyle en van techno tot hiphop. Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Anna Sherstiuk en Rob Fritsen, ging op de muziek af. (De interviews zijn in het Engels)

Oekraïense vluchtelingen in Someren

Sinds een week of vier worden in De Bungalow in Someren 18 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Harrie van Horik van SIRIS-tv was er op bezoek en sprak er met de drie Oekraïense vluchtelingen Lena, Marina en Lex. (Het interview is in het Engels)

Deel 2:

Afscheid van wethouder Henk van Moorsel

De gemeenteraad van Asten vergaderde op dinsdag 17 mei in de hal van het gemeentehuis. Op de agenda stond onder andere het afscheid van wethouder Henk van Moorsel. Burgemeester Anke van Extel sprak Henk toe.

Old Stars Sportdag in Asten

Op dinsdag 17 mei was er in Asten een Old Stars Sportdag voor senioren in het kader van de Nationale Beweegweek voor Ouderen. Tijdens een 2,5 uur durende ochtend waren er diverse beweegactiviteiten op tennispark ’t Root en in sporthal De Schop. De organisatie was in handen van Lotte Groothusen van KieVief Bewegen en Welzijn

Fietstocht VVV Asten

De VVV Asten houdt op maandag 6 juni een fietsdag door Asten. Dit is één van de eerste activiteiten, die de VVV Asten na corona weer kan organiseren voor haar toeristisch recreatieve achterban en inwoners van Asten en het Land van de Peel. Chantal Cox en Anne-Mie Hoefnagels vertellen over deze fietstocht.

Eerste H. Communie Asten

Het SIRIS-tv-team, bestaande uit Anna Sherstiuk en Rob Fritsen, maakte een filmpje van de H. Communie in de H. Maria Presentatiekerk in Asten.